Amarikanerdagen – den bliver skam til noget. Også i år!

Den årlige sommerfest på Amager Bryghus, “Amarikaner Dag”, hvor bryggeriet byder indenfor og fejrer sine amerikanske samarbejdspartnere, har efterhånden udviklet sig til lidt af en tradition. Corona-krisen påvirker årets festivitas, men aflyst det bliver dagen ikke.

Foto: PR

“Stort set hver dag har vi fået forespørgsler, om Amarikanerdagen nu også bliver til noget i år”, fortæller kommunikationschef på Amager Bryghus, Henrik Papsø.

Hvert år de seneste 6-7 år har bryghuset i Tårnby haft besøg af en række bryggerier fra USA for at lave såkaldte samarbejdsbryg. Det vil sige øl, hvor man tværs over Atlanten har udviklet en opskrift i fællesskab, som så bliver brygget i de store ølgryder på Amager. Den slags samarbejder tjener til gensidig inspiration, men også til en hyggedag med besøg udefra, hvor de daglige rutiner er skubbet lidt til side. Og efterhånden er det så blevet en tradition at udgive disse øl samlet på den lørdag, der ligger tættest på den amerikanske nationaldag den 4. juli.

“Nogle har lidt misforstået, at vi fejrer USA som nation på denne dag”, fortæller Henrik Papsø. “Men det er nu mest en fejring af de bryggerier, som har taget den lange tur herover, og så er det også en hyldest til amerikansk ølkultur, som vi er meget inspireret af. Tilsat en god portion Amager-kitsch og glimt i øjet”.

Oprindelig var Amarikaner Dag bare et lager-salg, som så mange andre på bryghuset. Men så koblede man først udskænkning på, så gæsterne kunne smage øllet frisk fra fad. Så inviterede bryggerne den lokale amerikanerbil-klub, og så mødte Pølse-John op og solgte sine lækre hotdogs, og så blev musik en fast del af festen og sidste år kom American football-klubben Amager Demons og viste sig frem. Og sådan er dagen bare vokset større og festligere for hvert år.

Husorkester er Johnny Horsepower, der spiller Johnny Cash covers, så man føler sig hensat til Memphis, Tennessee, og ikke til et lidt forblæst industrikvarter klinet op af CPH Airport. Johnny Horsepower var også på plads til i år, og på bryghuset håbede man til det sidste, at regeringen ville hæve forsamlingsforbuddet, så det ville blive muligt at holde den sædvanlige fest for 600-700 mennesker, men det skete desværre ikke. Så musikken er desværre aflyst.

“Med et forsamlingsforbud for grupper over 50 personer, giver det desværre ingen mening at forsøge at holde fest, hvis man hele tiden skal lægge en dæmper på glade mennesker”, sukker kommunikationschefen. “Men selvfølgelig respekterer vi de regler, som nu er blevet besluttet. Det er de jo blevet på en særdeles alvorlig baggrund”.

Derfor har bryghuset måttet ty til at aflyse fadølsservering, hotdogs og honky tonk-musikken for i år. Men de fem øl, der er brygget til lejligheden med bryggerier fra Florida, Virginia og New York, dem kan man stadig købe på dåse på bryghuset den 4. juli mellem 10-14. Og der vil være både rabatter og udsalg lover bryggeriet, som afvikler dagen som et drive-in sale, hvor man – hvis man ønsker – kan afgive sin ordre og modtage sine øl uden overhovedet at forlade sin bil. På bedste amerikanske maner.

“Vi er kede af, at vi ikke kan holde den sædvanlige fest for vores mange, mange støtter”, beklager Henrik Papsø “Men vi satser på at vende stærkt tilbage næste år. Og Johnny Horsepower har allerede givet for tilsagn om at komme!”

Hvad og hvor:

-Drive-in øludsalg på Amager Bryghus, Kirstinehøj 38B i Kastrup

-Lørdag den 4. juli kl. 10-14

-Amager bryghus frigiver 5 nye øl brygget med amerikanske bryggerier:

3 forskellige IPA’er, en voldsom Imperial Stout og en Barley Wine på 15%

-De 5 nye øl kan samme dag nydes på fad på Taproom Nørreport og Taproom Bryggen

-Læs mere på bryghusets Facebook-side.

 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?

Den bedste julegave

“Min barndoms jul” – lyder det kedeligt? Tænkte det nok. Så skal jeg nok lade være at fortælle om juleaften i hjemmet på Nørrebro, hvor

Læs mere »

Julehygge på fortet

Søndag 28. november er der “Jul på Fortet” på Prins Knuds Dæmning. Der er masser af julehygge på det nye oplyste Fort, og det fortsætter i alle

Læs mere »