Velfærdstalenter hyldet på rådhuset

Fire ud af Danmarks 100 største velfærdstalenter under 36 arbejder i Tårnby Kommune. I hvert fald ifølge en kampagnen iværksat af FOA Ungdom og Pensam. De fire talenterne er i dag blevet fejret på Tårnby Rådhus. Læs her, hvilke kvalifikationer der ligger bag nomineringerne.

De fire velfærdstalenter fra Tårnby er i dag blevet hyldet af borgmester Allan S. Andersen. Foto: Tårnby Kommune

Af Pia Melander Guilbert

Velfærdens Talent 100. Det er navnet på en kampagne, der hvert år laves af Pensam og FOA Ungdom. Formålet er at hylde unge medarbejdere i Danmarks kommuner, der gør en særlig indsats i arbejdet med børn, ældre eller særligt udsatte borgere. Kampagnen begyndte som en pendant til Berlingske Business´ kåring af erhvervslivets talenter, og i år er velfærds-heltene blevet vigtigere at hylde end nogensinde, på grund af corona-udbruddet, skriver FOA Ungdom og Pensam i et magasin, lavet i anledning kampagnen. Tårnby Kommune står for fire af velfærdstalenterne, og de er i dag blevet fejret hos borgmester Allan S. Andersen.

Fedt eksempel på fagets fremtid

En af dem er 36-årige Christel Brouer, der er ansvarshavende aftenvagt på Plejehjemmet Irlandsvej/Tårnby rehabilitering. I nomineringen hedder det sig blandt andet, at Christel har et højt fagligt niveau og konstant søger faglige udfordringer. 

”Det viser sig blandt andet ved, at hun stiller sig undrende over for arbejdsgange, der ikke fungerer for beboerne. Hun har konstant fokus på at kvalificere plejen og omsorgen og bidrager gerne med sin viden og sine synspunkter. Med Christel som ansvarshavende aftenvagt er kollegerne trygge ved altid at kunne få sparring og støtte.” 

Og så er der Julie Marie Lund Termansen. Hun er 23 år og ansat som social- og sundhedsassistent i Botilbuddet Televænget. Julie er nomineret fordi, hun er “et fedt eksempel på fagets fremtid.”

”Hun er velformuleret og har en stor faglig stolthed, og så̊ er hun venlig og humoristisk,” lyder signalementet. 

Overskud, tillid og tryghed

30-årige Patricia Jensen er pædagogmedhjælper i vuggestuen Gl. Skovvej. Patricia er med sit rolige og smilende væsen dygtig til at skabe tillid og tryghed, både i forhold til børnene og forældrene.

”Fagligt er Patricia særligt dygtig til at udføre velovervejede pædagogiske projekter, og hun tager selv initiativ til at igangsætte aktiviteter. Hun er en utroligt loyal kollega, som altid bakker op om de beslutninger, der bliver truffet.” 

Det sidste Tårnby-talent er 27-årige Sabine Nøbølle Madsen, social- og sundhedsassistent på Plejehjemmet Irlandsvej, Tårnby rehabilitering. Sabine yder en kvalitet, der sjældent ses hos en person med så få års erfaring. 

Hun er i høj grad ansvarsfuld i forhold til sin egen opgaveløsning, men har samtidig overskud til at støtte sine kolleger, ”fremgår det blandt andet af kampagnen, som du kan læse mere om på https://www.pensam.dk/-/media/pdf-filer/om-pensam/talent100/talent100-magasin-2020-web-side.ashx

Stolt borgmester

Tårnbys borgmester, Allan S. Andersen udtaler i en pressemeddelelse:

”Det var en stor fornøjelse at møde de meget sympatiske og dygtige medarbejdere. De gør en kæmpe indsats hver eneste dag, og jeg er stolt over, at vi nu har fået nomineret de fire medarbejdere som Velfærdstalenter i år.” 

 
 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?