SAS genåbner syv ruter

Der bliver skruet op for antallet af destinationer, der flyves til fra juli, med blandt andet tre byer i Italien. I alt genåbnes der for flyvninger til syv byer rundt om i Europa. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

SAS åbner for ruteflyvning til syv byer i Europa i den kommende tid. Foto: SAS AB

I første omgang kan man fra juli flyve ruter til de to græske byer Chania og Thessaloniki og til Venedig, Oblia og Pisa i Italien.Derudover kan der fra juli igen flyves til polske Warszawa og Pula i Kroatien.

Genåbningen begrundes med, at efterspørgslen langsomt vender tilbage.

“Yderligere destinationer fra Norge, Sverige og Danmark vil løbende blive tilføjet, når efterspørgslen vender tilbage”, skriver SAS i meddelelsen.

Samtidig skruer SAS op for antallet af afgange på flere ruter – blandt andet til græske Athen, Oslo i Norge og Chicago og New York i USA.

Udbruddet af coronavirus og indførelsen af rejserestriktioner har betydet, at SAS har måttet holde mange af sine fly på jorden de seneste måneder.

I slutningen af maj kunne flyselskabet så fortælle, at der blev genåbnet for en del flyvninger – blandt andet til New York og Chicago. Siden er endnu flere ruter genåbnet, og nu tilføjes der altså flere byer til listen over steder, hvor danskerne kan flyve hen på sommerferie.

Norwegian på vej tilbage

Også norske Norwegian er på vej tilbage i luften fra København. I juli genåbnes der hele 18 ruter fra Danmark, og fra på mandag d. 29/6 kan danskere igen rejse med god samvittighed til EU-lande med et lavt antal coronasmittede.

Her lempes der nemlig på rejsevejledningerne til lande, der opfylder visse objektive kriterier: Blandt andet skal landene havde under 20 nye smittede med coronavirus pr. 100.000 indbyggere pr. uge.

Luftfartsbranchen har været kastet ud i et voldsomt stormvejr på grund af virusudbruddet, hvilket har betydet store økonomiske tab. Det har fået SAS og andre selskaber til at varsle store fyringsrunder, ifølge sn.dk. Hos det fælles skandinaviske luftfartsselskaber er der lagt op til at afskedige 5000 medarbejdere – heraf 1700 i Danmark.

Der bliver forhåbentlig snart travlt igen i Københavns Lufthavn, i takt med at SAS og Norwegian genåbner flere ruter. Foto: CPH
 

Seneste artikler

 

Fik du læst?