1593 SAS-medarbejdere opsagt

Mandag er en tung dag for de mange SAS-ansatte, der her til morgen har modtaget deres opsigelse som følge af corona-krisen. Over halvdelen af selskabets 1200 kabineansatte er blandt de opsagte.

Flere tidligere og nuværende SAS-medarbejdere har idag delt dette billede på Facebook

Af Pia Melander Guilbert

Tårnby og Dragør var i forvejen blandt de byer, der har fået flest ledige i forbindelse med corona-krisen, og nu stiger ledigheden yderligere. Knap 1600 SAS-ansatte er i dag blevet opsagt, heriblandt 700 kabine-ansatte ud af de i alt 1200. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

De 1593 fyringer er dog færre end ventet. 28. april oplyste SAS, at man forventede 1700 fyringer i Danmark. 

Ifølge Christa Ceré, der er formand for CAU (kabinepersonale i SAS red.), vil de ansatte få mulighed for at konvertere opsigelsen til en orlov på 24 måneder. 

”Men det ændrer ikke på, at man ikke får løn i de måneder, så det er en alvorlig sag. Men det er en mulighed for at bevare tilknytningen til virksomheden, udtaler Christa Ceré til TV2.

Organisatoriske forandringer

Allerede i begyndelsen af juni kom det frem, at SAS ville udtræde af lønkompensationsordningen, som selskabet havde håbet ville være mere fleksibel:

”For rettidigt at kunne gennemføre de opsigelser og nødvendige organisatoriske forandringer i SAS-koncernen, vi annoncerede i april, har SAS derfor valgt at udtræde af lønkompensationsordningen senest 30. juni, ” meddelte selskabet i en mail, som fagbladet 3F fik kendskab til.

Fungerende pressechef i SAS, Sille Beck Hansen udtaler til TV 2:

”Det er meget positivt, at vi har kunne mindske antallet af afskedigelser gennem forhandlinger og dialog, men det er enormt trist, at det stadig er så stort et antal medarbejdere, vi nu skal sige farvel til.”

Seneste artikler

 

Fik du læst?