Tårnbys borgmester: ”Det er ingen skam at blive fyret”

4000 medarbejder er nu opsagt i Københavns Lufthavn, hvis man alene tæller SAS, Jettime og Aviator. En tredjedel af dem bor i Tårnby, som i forvejen er den kommune i landet, der har oplevet størst stigning i antallet af ledige efter corona-krisen, og ledigheden er ikke topper endnu.

Krise i Københavns Lufthavn betyder krise i Tårnby Kommune, hvor en tredjedel af de fyrede bor.

Af Pia Melander Guilbert

“Massefyringerne får store konsekvenser for de enkelte familier, og det får betydning for strukturen i vores lokalsamfund. Alle i Tårnby kender en nabo, et familiemedlem eller en ven, som er ansat i lufthavnen.” Det udtaler Tårnbys borgmester Allan S. Andersen i en pressemeddelelse udsendt af kommunen, der pt. har landets største stigning i arbejdsløshed som følge af corona-krisen. 47,7 procent er ledigheden i Tårnby vokset med i 2020. 

Massefyringerne får stor betydning for strukturen i lokalsamfundet, understreger Tårnbys borgmester Allan S. Andersen.

Ekstraudgifter på 65 til 90 millioner

Det tal stiger nu yderligere, og ifølge Allan S. Andersen skal vi stadig forvente at se flere arbejdsløse i løbet af de kommende måneder:

”Udover den stigning vi ser nu, ved vi, at når de forskellige lønkompensationsordninger udløber, vil der komme endnu en stigning i arbejdsløsheden. Vi regner med, at godt 8000 job er i fare – heraf er 2000 allerede nu fyret,” udtaler borgmesteren til TV 2 Lorry og tilføjer, at han håber, at nogle af de fyrede vil være parat til at skifte til andre erhverv, så de ikke ender i langtidsledighed:

”Vi kan ikke vente på, at lufthavnen lukker op igen,” siger Allan S. Andersen, som på grund af corona-krisen forventer, at kommunen øger sine udgifter for mellem 65 til 90 millioner kroner alene i 2020.

Lufthavnsbranchen er en livsstil

Tårnby Kommune har i samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, og Københavns Lufthavne A/S, etableret et Rådgivnings- og Jobcenter i selve lufthavnen. Her skal de opsagte hjælpes allerede i opsigelsesperioden. Den hurtige indsats skal være med til at hjælpe de berørte medarbejdere videre med en ny retning i deres arbejdsliv. 

Skønt indsatserne og sikkerhedsnettet står klart, understreger borgmesteren, at i dag er den hårdeste dag for de berørte:

”For mange ansatte er luftfartsbranchen en livsstil, og man har stor loyalitet for sin arbejdsplads og har været der længe. I mange familier er det flere generationer, som har haft samme arbejdsplads, og mange har mødt deres ægtefælde på arbejdspladsen.”

Med pressemeddelelse fra Tårnby Kommune følger også et budskab fra Allan S. Andersen til de berørte medarbejdere fra luftfartsbrancherne:

“Det er ingen skam at blive fyret. I massefyringers tid, hvor alting syntes dystret, så vil jeg gerne forsikre vores berørte borgere om, at vores jobcenter er her for dem. Det er en fælles opgave for samfundet at hjælpe hver eneste ene af de opsagte videre.”

Seneste artikler

 

Fik du læst?