Indvielse af jobcenter i lufthavnen

I går indviede Tårnby og Dragørs borgmestre det nye job- og rådgivningscenter i Københavns lufthavn. Mange af de tidligere medarbejdere i lufthavnen forventes at skulle ud at finde jobs i andre brancher.

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S)blev blandt andet interviewet til TV 2 ved indvielsen af det nye jobcenter. Ved siden af borgmesteren står beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S). Foto: Tårnby Kommune.

Af Pia Melander Guilbert

Mange borgere i såvel Dragør som Tårnby kommune har mistet deres job i forbindelse med nedskæringerne i lufthavnen. I går indviede Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup og Tårnbys borgmester Allan S. Andersen det nye jobcenter, beliggende i lufthavnen. 

”Luftfartsindustrien er en branche, som er hårdt ramt. Og der vil gå tid, før den kommer op igen i fulde omdrejninger. Nu gælder det om at udnytte denne periode i to spor. Det ene er, at de berørte borgere lader sig videre- og efteruddanne. Og det andet spor handler om at guide de berørte borgere i et andet job og måske en helt ny branche. Der er flere området, hvor vi ved, at samfundet kommer til at mangle arbejdskraft fremadrettet,” udtaler Eik Dahl Bidstrup og minder om, at det under en krise er vigtigt at forsøge at fokusere på mulighederne:

”Det handler både om det selvstændige initiativ og at løfte i flok.”

Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) opfordrer til at tænke i muligheder. Foto: Dragør Kommune.

En speciel arbejdsplads

Selvom corona-krisen i april nåede ned på én procent af den normale flytrafik, og den kritiske situation ifølge Allan S. Andersen nåede et niveau, aldrig set før i Danmark, kommer fyringerne for mange som et chok, og lufthavnen er så speciel en arbejdsplads, at det kan være svært at se sig selv i et andet job:

”Lufthavnen er en god arbejdsplads, hvor mange gerne bliver, når de en gang er ansat. Mange har været her både 10, 20 og 30 år – og mange er bosiddende i Tårnby Kommune – det kommer som et chok for nogle, at det ikke skal fortsætte sådan,” udtaler Tårnbys borgmester Allan S. Andersen som takker beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen for at engagere sig dybt i projektet med det nye jobcenter, der nu er åbent.

.

Seneste artikler

 

Fik du læst?