Kom gratis til en dansk ø i juli

Går sommerferien til en af de danske øer, der er mindre befolkede end Amager? Så husk, at du i hele juli kan sejle gratis, hvis du lader bilen stå, er på vandre- eller cykelferie.

Af Pia Melander Guilbert 

Der findes 38 steder i Danmark, som kun kan nås ved at krydse havet. Øerne er en del af Ø-passet, der drives af Landdistrikternes Fællesråd, og de er omdrejningspunktet for en storstilet turismekampagne, der skal få flere danskere til at genopdage Danmark som feriedestination.

Samtidig bliver det billigere, ja faktisk gratis, hvis du som cyklist eller til fods går ombord på en færge til én af øerne. I hvert fald i juli. De gratis færge-ture er en del af sommerpakken, der i juni blev indgået af regeringen og et bredt politisk flertal af Folketingets partier.

Øer omfavner alle

I august og september er prisen markant lavere end normalt, også for biler.

– Vi skal på opdagelse i vores eget land i år, og her vil de gratis færger og øget markedsføring uden tvivl bidrage til, at flere danskere retter blikket mod de oplevelser, man kan finde rundt i vores smukke land, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard til Ritzau. Han tilføjer:

– Ø-passet en formidabel guide til det danske ørige. Vi er i fuld gang med at udmønte sommerpakken og har allerede søsat en række initiativ, der skal bidrage til at booste ø-turismen og udvikle selve Ø-passet. Det er i den grad værd at videreudvikle, for passet åbner for så mange muligheder og oplevelser for alle målgrupper. Fra de adventurelystne til børnefamilien over ægteparret med voksne børn. Vores øer omfavner dem alle.

Travlt hos Danske Rederier

Hos Danske Rederier fortæller viceadministrerende direktør Jacob K. Clasen til Ritzau, at man forventer, at mange danskere vil benytte sig af de gratis færgeoverfarter. 

– Der går en færge til eller fra en dansk havn hvert eneste minut, så der skulle være rig mulighed for at bruge en af gratisbilletterne til at hoppe på en af færgerne til de mange skønne øer, vi har rundt omkring i sommerlandet, siger Jacob K. Clasen og fortsætter: 

– Vi forventer, at en del gående og cyklende turister vil benytte sig af denne mulighed henover juli, og da flere end normalt nok vælger at blive i Danmark denne sommer, ser vi frem mod vi en travl periode for indenrigsfærgerne, selvom 6-dages reglen fortsat begrænser antallet af udenlandske gæster.

Her kan du sejle gratis med færge i juli, hvis du er gående eller på cykel

 • Sjællands Odde-Ebeltoft 
 • Sjællands Odde-Aarhus
 • Køge-Rønne
 • Gudhjem-Christiansø
 • Hundested-Rørvig
 • Havnsø-Sejerø
 • Holbæk-Orø
 • Kalundborg-Samsø
 • Stigsnæs-Agersø
 • Stigsnæs-Omø
 • Stubbekøbing-Bogø
 • Bandholm-Askø
 • Fejø-Kragenæs
 • Femø-Kragenæs
 • Tårs-Spodsbjerg
 • Fåborg-Søby
 • Fåborg-Avernakø-Lyø
 • Svendborg-Ærøskøbing
 • Svendborg-Skarø-Drejø
 • Rudkøbing-Marstal
 • Rudkøbing-Strynø
 • Assens-Baagø
 • Søby-Fynshav
 • Bøjden-Fynshav
 • Ballebro-Hardeshøj
 • Barsø Landing – Barsø
 • Aarø-Aarøsund
 • Snaptun (Horsens)-Endelave
 • Hov-Samsø
 • Hov-Tunø
 • Hammer Bakke-Orø
 • Grenaa-Anholt
 • Udbyhøj Nord – Udbyhøj Syd
 • Hals-Egense
 • Frederikshavn-Læsø
 • Feggesund overfart
 • Næssund overfart
 • Hvalpsund-Sundsøre
 • Branden-Fur
 • Kleppen-Venø
 • Thyborøn-Agger
 • Esbjerg-Fanø
 • Livø-Rønbjerg
 • Mellerup-Voer
 • Marstal-Birkholm
 • Faaborg-Bjørnø
 • Aalborg-Egholm
 • Hjarnø-Snaptun
 • Kulhuse-Sølager
 • SeaHawk (Øhop sydfyn)
 • Hjarnø-Alrø
 • Havnsø-Nekselø
 • Svendborg-Hjortø

Seneste artikler

 

Fik du læst?