Straksdom for hvidvask af 353 mio.kr.

To mænd i trediverne har ifølge Tv2Lorry tilstået deres rolle i en omfattende sag om hvidvask af 353 millioner kroner – nu er de blevet idømt fængselsstraffe med såkaldte straksdomme.

To mænd er idømt lange fængselsstraffe for svindel for 535 mio.kr. Modelfoto

De to mænd på henholdsvis 34 og 38 år blev fredag idømt seks års fængsel i en sag om hvidvask af 353 millioner kroner ved Københavns Byret.Det skriver Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Mændene blev anholdt den 11. juni af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

De to mænd har ifølge dommen fungeret som bagmænd i et stort svindelnummer, der har snydt statskassen for flere hundrede millioner kroner.De har begge tilstået deres rolle i den store sag, som de fredag blev idømt fængselsstraffe for.

I samme sagskompleks er to andre mænd blevet idømt straffe på henholdsvis fem års fængsel og to år og seks måneders fængsel. Dommen faldt for blot en måned siden.

– Der er foretaget en hurtig og grundig efterforskning, som har gjort det muligt at skabe klarhed over sagen på et tidligt tidspunkt. Det har betydet, at de to mænd har erkendt deres roller som bagmænd i sagen.

– De er blevet præsenteret for sagens beviser, og det har medført, at de har valgt at tilstå. Sammenholdt med straksdommene den 4. juni er der tale om en særdeles hurtig sagsbehandling, som vi er yderst tilfredse med, udtaler Nathalie Ghiorzi Elias, der er senioranklager hos SØIK ifølge føromtalte pressemeddelelse.

Flere politikredse og instanser involveret

I sagen har SØIK foretaget en række anholdelser, ligesom der er foretaget ransagninger af enkeltpersoner og virksomheder på en lang række adresser. Det er sket som led i optrevlingen af et kriminelt netværk med tråde til udlandet, som har snydt statskassen for et trecifret millionbeløb gennem brug af fiktive fakturaer og hvidvask.

Der har i sagen været et efterforskningssamarbejde mellem Nordsjællands Politi, Særlig Efterforskning Øst og SØIK. Dertil har der været et samarbejde med Særlig Kontrol i Skattestyrelsen.

Flere personer og selskaber er fortsat sigtet, og efterforskning fortsætter i sagen, som forventes at være færdigefterforsket senere på året.

Læs også: https://www.amagernyt.dk/2020/06/12/politiet-erhvervsmaend-fra-amager-er-bagmaend-i-svindelsag-for-350-millioner-kroner/

Foto: presse-fotos.dk

Seneste artikler

 

Fik du læst?