Sommer-rekord i Københavns Lufthavn

Normalt ville den første mandag i hovedferien betyde over 100.000 rejsende i Københavns Lufthavn- Sådan var det ikke i år, men med flyvninger til såvel Beijing, Kiev, Nice, Palma de Mallorca og Milano udgjorde dagen alligevel en slags rekord.

Af Pia Melander Guilbert

Det er længe siden, SAS har kunnet sige, at en af deres afgange var fyldt helt op, men det kunne de i går på ruten til Nice. Det var primært ferieklare passagerer, iført mundbind, satte kurs mod sol og varme, oplyser nyhedsbrevet ”InsideFlyer”.

Ikke siden corona-krisen satte sit præg på flybranchen i begyndelsen af marts, har der været så mange flyvninger. Ålborg, Oslo, Stockholm, Beijing, Kiev og Milano var nogle af de andre destinationer, og der var også flere flyselskaber at få øje på på afgangstavlen.

Privatfoto

Mange er stadig bekymrede for smitterisikoen i lufthavnen og på flyvninger, men ifølge ”InsideFlyer” er fly en af de transportformer, der har den bedste udluftning og filtrering af luften via såkaldte HEPA filtre. Det er påbudt at bruge mundbind i lufthavnen og på flyrejsen, og skifter du dit mundbind, når det begynder at blive fugtigt, samt renser dine hænder med sprit, er du godt og sikkert på vej, lyder rådet til de rejsende.

Danmark åbner løbende grænserne og lemper rejsevejledninger for lande i EU, Schengenområdet, UK og flere andre lande ude i verden, skriver ”InsideFlyer.” Du opfordres til at holde øje med udviklingen på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Seneste artikler

 

Fik du læst?