“It´s now or never” – kendt Dragørborger udgiver erindringer

Den af medierne igennem et par årtier hyppigt anvendte EU-jurist, lic. jur. Peter Vesterdorf, der flyttede til Dragør fra Haslev i 1997 og fik bygget en markant, gulkalket villa med kig til Øresund, udgiver nu en bog med sine erindringer spændende over mere end 70 år.

Bogen indeholder erindringer fra forfatterens opvækst og fra hans ansættelser i Venstres Folketingsgruppes sekretariat, Europa-Parlamentet, Udenrigsministeriet, EU-domstolen og over 20 år i Håndværksrådet (nu SMVdanmark), som han repræsenterede som medlem af Konkurrencerådet i mere end ti år.

Peter Vesterdorf har desuden været formand for retsudvalget i den europæiske organisation for små og mellemstore virksomheder (UEAPME, nu SMEunited), der repræsenterer over 10 millioner små og mellemstore virksomheder. Vesterdorf, der har skrevet et større antal fagbøger især om EU’s konkurrence-, statsstøtte- og udbudsregler samt EU’s institutioner, har i Dragør holdt foredrag om EU bl.a. i Rotary og Borgerforeningen og deltog i mange år som aktivt medlem af Venstre i Dragør.

I sin nye bog skriver Vesterdorf også et kapitel om årene i Dragør, hvor han og familien nød at bo ved vandet, få en god kop kaffe ved havnen eller ikke mindst at spise en varm fiskefrikadelle fra røgeriet. Vesterdorf kom til at kende mange Dragørborgere ikke mindst i forbindelse med de årlige opsætninger af bade- og bådebroen på Nord, hvor han i forbindelse med hyppige ture på strandstien ofte fik en god snak med broformanden Jørgen Johansen. Nogle i Dragør vil vide, at Vesterdorf er bilentusiast, og hans bog kommer også ind på det emne. Bogen, der hedder It´s now or never, er, som titlen antyder, uhøjtidelig.

I bogen kan du desuden også læse anekdoter om Fritz Schur og den uheldige ambassadør, om Svend Auken, der fik vredet armen rundt, om Henning Christophersen, George H. W. Bush og Nessun dorma, om den charmerende politidirektør, om kommissær Bolkestein og “Kong Hans”, om en lussing på Rosenborgs Eksercerplads, om en gruppe Venstre-MF’eres oprørstendens mod Hartling og om barokke oplevelser i Udenrigsministeriets flygtningekontor. Læs også om forfatterens indtryk af en række nuværende og fhv. politikere samt om statsminister Mette Frederiksens politik om tvangsanbringelse af børn.

Bogen kan købes via linket her

Seneste artikler

 

Fik du læst?