“It´s now or never” – kendt Dragørborger udgiver erindringer

Den af medierne igennem et par årtier hyppigt anvendte EU-jurist, lic. jur. Peter Vesterdorf, der flyttede til Dragør fra Haslev i 1997 og fik bygget en markant, gulkalket villa med kig til Øresund, udgiver nu en bog med sine erindringer spændende over mere end 70 år.

Bogen indeholder erindringer fra forfatterens opvækst og fra hans ansættelser i Venstres Folketingsgruppes sekretariat, Europa-Parlamentet, Udenrigsministeriet, EU-domstolen og over 20 år i Håndværksrådet (nu SMVdanmark), som han repræsenterede som medlem af Konkurrencerådet i mere end ti år.

Peter Vesterdorf har desuden været formand for retsudvalget i den europæiske organisation for små og mellemstore virksomheder (UEAPME, nu SMEunited), der repræsenterer over 10 millioner små og mellemstore virksomheder. Vesterdorf, der har skrevet et større antal fagbøger især om EU’s konkurrence-, statsstøtte- og udbudsregler samt EU’s institutioner, har i Dragør holdt foredrag om EU bl.a. i Rotary og Borgerforeningen og deltog i mange år som aktivt medlem af Venstre i Dragør.

I sin nye bog skriver Vesterdorf også et kapitel om årene i Dragør, hvor han og familien nød at bo ved vandet, få en god kop kaffe ved havnen eller ikke mindst at spise en varm fiskefrikadelle fra røgeriet. Vesterdorf kom til at kende mange Dragørborgere ikke mindst i forbindelse med de årlige opsætninger af bade- og bådebroen på Nord, hvor han i forbindelse med hyppige ture på strandstien ofte fik en god snak med broformanden Jørgen Johansen. Nogle i Dragør vil vide, at Vesterdorf er bilentusiast, og hans bog kommer også ind på det emne. Bogen, der hedder It´s now or never, er, som titlen antyder, uhøjtidelig.

I bogen kan du desuden også læse anekdoter om Fritz Schur og den uheldige ambassadør, om Svend Auken, der fik vredet armen rundt, om Henning Christophersen, George H. W. Bush og Nessun dorma, om den charmerende politidirektør, om kommissær Bolkestein og “Kong Hans”, om en lussing på Rosenborgs Eksercerplads, om en gruppe Venstre-MF’eres oprørstendens mod Hartling og om barokke oplevelser i Udenrigsministeriets flygtningekontor. Læs også om forfatterens indtryk af en række nuværende og fhv. politikere samt om statsminister Mette Frederiksens politik om tvangsanbringelse af børn.

Bogen kan købes via linket her

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?