SALTHOLM i fokus på TV2

Mikkel Beha Erichsen, der har glædet seerne med mange TV-udsendelser om oplevelser og indtryk fra familiens besøg pr. skib eller sejlbåd til fjerne kyster, sætter denne sommer ”Kurs mod danske kyster”.

Det er ikke mindst Corona-krisen, der har bevirket, at der bliver sat fokus på Danmark og de danske kyster. Der bliver besøg i en række havne Danmark rundt og fortalt interessante historier om de pågældende steder.

De fleste har fløjet over Saltholm, men kun få har været i land på øen. Det kan opleves med familien Beha på TV2, torsdag den 16. juli kl. 20.00. Her ses Amager (97 km²), Saltholm (16 km²) og Peberholm (1,7 km²).

Af Dines Bogø

Den første udsendelse bliver vist torsdag den 16. juli kl. 20.00 på TV2, og her besøges blandt andet Saltholm.

Familiens store skib med navnet ”Wallenberg” har havneplads ved Holmen på Christianshavn. Sidste sommer rejste familien helt til Svalbart med skibet, men denne sommer bliver det altså i hjemlige farvande.

Ingen i familien har tidligere været i land på Saltholm, skønt øen ligger nærmest i deres egen baghave. ”Wallenberg” kan ikke sejle ind til Saltholm, da den har for stor dybgang (2,70 meter), så familien kommer til øen i deres egen gummibåd fra Flakfortet, hvor de har overnattet på skibet.

Saltholmsejerlaugets bestyrelse ved formand Dirch Jansen Schmidt og bestyrelsesmedlem Claus Ehlers er guider på turen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?