SALTHOLM i fokus på TV2

Mikkel Beha Erichsen, der har glædet seerne med mange TV-udsendelser om oplevelser og indtryk fra familiens besøg pr. skib eller sejlbåd til fjerne kyster, sætter denne sommer ”Kurs mod danske kyster”.

Det er ikke mindst Corona-krisen, der har bevirket, at der bliver sat fokus på Danmark og de danske kyster. Der bliver besøg i en række havne Danmark rundt og fortalt interessante historier om de pågældende steder.

De fleste har fløjet over Saltholm, men kun få har været i land på øen. Det kan opleves med familien Beha på TV2, torsdag den 16. juli kl. 20.00. Her ses Amager (97 km²), Saltholm (16 km²) og Peberholm (1,7 km²).

Af Dines Bogø

Den første udsendelse bliver vist torsdag den 16. juli kl. 20.00 på TV2, og her besøges blandt andet Saltholm.

Familiens store skib med navnet ”Wallenberg” har havneplads ved Holmen på Christianshavn. Sidste sommer rejste familien helt til Svalbart med skibet, men denne sommer bliver det altså i hjemlige farvande.

Ingen i familien har tidligere været i land på Saltholm, skønt øen ligger nærmest i deres egen baghave. ”Wallenberg” kan ikke sejle ind til Saltholm, da den har for stor dybgang (2,70 meter), så familien kommer til øen i deres egen gummibåd fra Flakfortet, hvor de har overnattet på skibet.

Saltholmsejerlaugets bestyrelse ved formand Dirch Jansen Schmidt og bestyrelsesmedlem Claus Ehlers er guider på turen.

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?