Dragør Borgerlige Skyttelag

Traditionen tro afholdes den årlige fugleskydning anden søndag i august hvert år. Intet er helt som det plejer at være i øjeblikket.

I jubilæumsåret 2017 var der morgenmøde den 13. august i “Det gamle Fyrtaarn” på Strandstien, hvor Dronning Søs og Kong Klaus havde indbudt til “Morgenkaffe m.v.” Helsingør Pigegarde underholdt og førte an på den “lange march” med passende stop undervejs. (Foto: Dines Bogø).

Af Dines Bogø

På grund af Covid-19 restriktioner må arrangementet aflyses den 9. august 2020.

Ingen beklager det mere end årets kongepar Cythia og Peter Bech. Selv om de nu får et år mere på tronen, ville de hellere have afholdt mødet i ”Kongens have”, march med orkester og medlemmerne til skydepladsen på Dragør Fort m.m.

11. august 2019. Det nyudnævnte kongepar Peter og Cythia Bech. (Foto: Torben Stender).

Historisk forening

I 2017 markerede foreningen, at det var 90 år siden, at det hele startede. Regerende kongepar det år Søs og Klaus havde arrangeret en stor jubilæumsfest og på dagen udkom bogen: ”Glimt af Dragørs historie – fortalt gennem Kongeskjolde”.

I 1940 måtte regerende konge installatør Olaf Laue opleve, at der ikke kunne udnævnes en årlig efterfølger. Besættelsesmagten havde udstedt forbud mod den type arrangementer.

1974. Kongen hoteldirektør Ejnar Johnsen, Dragør Badehotel og kronprins Bobo Matjeka på vej til skydebanen på Dragør Fort. (Privatarkiv).
1972. Købmand Axel Aagesen er afgående fuglekonge. Her spidsen af kortegen ud for sin forretning sammen med kronprins Philip Helgstrand. (Foto udlånt af Kjeld B. Nilsson).

Cythia og Peter Bech fra Kongevejen holder nu ”fanen højt” og tager et år mere.

Fra Skyttelaget første år. Besøg hos “Skovtrolden” på Ndr. Tangvej og året efter hos Werner Sørensen på Øresunds Allé. (Fotos: Skyttelagets arkiv).
August 1946. Et noget speciel møde i Kongens have. Det er første gang man er på Sydstanden, nemlig Solvænget 11. Traditionen tro deltog flere “Amagerpiger”: Leise Odorico, Lisbeth Aagesen og Lene og Inge Garnum. (Privatarkiv, digitalt farvelagt ).
 

Seneste artikler

Gymnasieelever til kinesisk efterårsfest

På Ørestad Gymnasium kan eleverne vælge kinesisk som valgfag. Det er atypisk at kunne studere kinesisk allerede i 1.g. Men gymnasiets elever er ikke i tvivl; kinesisk er et spændende fag, der åbner mange døre. I september var kinesiskelever fra 1.g til efterårsfestival i Kinesisk Kulturcenter, hvor de fik anledning til at prøve deres kundskaber af i praksis.

 
 

Fik du læst?