Indbydelse til Jubilæum i Baggersmindelejren

Den 3. august 1920 åbnede Frelsens Hær deres nye sommerlejr på Fælledvej 132 i Store Magleby. Det var en baraklejr, som Krigsministeriet havde opført i 1916 under 1. verdenskrig til indkvartering af de mange indkaldte soldater i Sikringsstyrken.

3. august 1920. Frelsens nye sommerlejr i Store Magleby åbnes. Der var plads til 70 børn ad gangen.

Af Dines Bogø

En kort periode efter krigsafslutningen havde lejren fungeret som lazaret. Den humanitære organisation Frelsens Hær købte grund og bygninger den 22. oktober 1919 af gårdejer Christian Petersen, Strandvanggård.

Der blev foretaget en del ændringer af de 11 bygninger og lejren var klar til indflytningen for 100 år siden.

Jubilæum

Lokalhistorisk Forening i Dragør og Frelsens Hær markerer de 100 år på selve dagen.

Vi skal høre om Frelsens Hærs historie og aktiviteter på Amager og om lejrens udvikling gennem 100 år, hvor flere af bygningerne på det seneste har været i spil som privatskole.

Musikanter fra Frelsens Hær vil underholde med musik og sang og den populære indsamlingsbøsse med den sigende inskription ”Pengene, eller vi synger!” vil gå rundt. Så bidrag evt. med lidt klingende mønt eller papir efter behag.

Indsamlingsboks. Man kan næsten ikke lade være med at lægge noget i med den opfordring.

Desuden et historisk tilbageblik i billeder om Sydamager i 100 år.

Lokalhistorisk Forening er som sædvanlig vært ved drikkevarer til arrangementet. Som nyt noget er der også sprit på flasker til gæsterne.

Det er nødvendigt med tilmelding af hensyn til opstilling af borde. I sommerkolonien var der plads til 70 børn fra København. Samme antal deltagere, er der aftalt plads til på jubilæumsdagen.

ALLE PLADSER UDSOLGT. Angiv antal deltagere og sendt mail til baggersminde@2791dragoer.dk

På gensyn i Store Magleby på Fælledvej 132 mandag den 3. august 2020 kl. 19.00.

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?