Sommertip: Teknologien gør det spændende for alle at dykke ned i historien

I anledning af genåbningen af Dragør Museum har Museum Amager skrevet en serie artikler til AmagerNyt om de forskellige temaer der kan opleves i museets nye udstillinger på Dragør havn.

Dragør Museum er spækket med moderne teknologi som gør det spændende, på en helt ny måde, at dykke ned i vores lokalhistorie. Foto: Museum Amager

Af museumsleder Søren Mentz

Den nye udstilling på Dragør Museum rummer færre genstande end tidligere. En stor del af formidlingslaget er nemlig lagt ned på de elektroniske skærme, som er integreret i udstillingen. Alligevel er den historiske genstand i fokus. Det er nu engang museets funktion, og takket være den elektroniske formidlingsteknologi kan vi udfolde historien på en måde, som fanger den moderne museumsgæst.

På en af de fem formidlingsskærme, som møder gæsten i det første rum, er temaet bjærgning og lodseri. Når et skib passerede farvandet ud for Dragør, kunne kaptajnen vælge om han ville betale for en lods eller selv føre skibet igennem. Når skærmens kaptajn vælger at gøre det selv, går hans skib på grund, og bjærgningsaktionen går i gang. Dragør i 1830 toner frem på skærmen, og en mand løber gennem C.W. Eckersbergs berømte maleri. Han standser op og blæser i byens horn. Sådan blev Dragørfolk kaldt sammen, når et skib skulle bjærges. På næste skærmbillede, mødes folk foran Byen Hus. Det er bygningen, som i dag huser museet.

C.W. Eckersbergs berømte maleri med manden som blæser i byens horn.

Byens Horn er en historisk genstand, som indgår i udstillingen. Det samme gør Eckersbergs maleri af Dragør havn, som kan ses på første sal. I samarbejde med Nexus Kommunikation har museet levendegjort udstillede genstande. Gæsten oplever hvordan byens horn blev brugt i Dragør, når der var et grundstødt skib i farvandet. Den elektroniske formidling er hverken fri fantasi eller et underholdende computerspil. Den er fæstnet til fortiden og har læring som formål.

Folk mødes foran Byen Hus som i dag huser Dragør Museum på havnen.

Lås også:

Seneste artikler

 

Fik du læst?