Fremad Amager søsætter nyt akademi

Fødekæden skal være i orden for Fremad Amager, som nu vil samle øens bedste fodboldspillere i U17- og U19-regi under navnet “Alliance of Clubs Amager Academy”, som dækker over et banebrydende samarbejde på ungdomsniveau mellem netop Fremad Amager og naboklubben B1908.

Sådan ser logoet ud, som de kommende ungdomsspillere skal bære til træning og kamp for det nye ungdomsakademi. Foto: Fremad Amager

”Alliancen af klubber på Amager starter med Boldklubben Fremad Amager og Boldklubben B1908. Vores klare målsætning er at få involveret flere klubber på Amager. Men lige nu handler det om at have tålmodighed og vise hvilket seriøst ungdomsprojekt, vi har søsat,” udtaler Fremads direktør, Allan Ravn til klubbens hjemmeside.

Fremad Amagers direktør Allan Ravn ser akademiet som et vigtigt skridt på vejen mod Superligaen. Foto: Fremad Amager

Netop i dag præsenteres det nye “fusionslogo”, som spillerne skal bære, når de repræsenterer akademiet til træning og i kamp. Og allerede i aften har spillerne første arbejdsdag i det nye regi.

”AC Amager Academy, kan endelig folde sig ud. Jeg er stolt over det her stykke arbejde fra alle involverede parter. Nu er det endelig tid til at komme derud, hvor vi brænder for at være – på træningsbanerne”, udtaler Philip Hansen, akademichef på AC Amager Academy.

Fundamentet skal være i orden

I lørdags sluttede den forlængede sæson i NordicBet-ligaen 2019/20 for Fremad Amagers vedkommende med en sejr over oprykkerne Vejle på 4-1. Det udløste en historisk god fjerdeplads i landets næstbedste række. Men ambitionen er at nå Superligaen, og til det skal man have fundamentet i form af et velfungerende ungdomsakademi med dygtige trænere.

”Det er et rigtig vigtigt skridt på vejen mod at drive en professionel fodboldklub. Et seriøst ungdomsprojekt i en fodboldklub af vores størrelse og med vores ambitioner, er en nødvendighed. Vi har udarbejdet en fem-års plan, hvor der kun skal justeres på nogle få områder. Det betyder kort og godt, der er en stor opbakning fra ejerne af Fremad Amager. I den henseende har det været en stor prioritet at bygge videre på førsteholdets udvikling”, siger direktør Allan Ravn.

Den tidligere Fremad Amager-spiller Mohammed Abdalas bliver cheftræner for U17-truppen, mens Søren Bjerg kommer til at stå i spidsen for U19-holdet.

Den tidligere Fremad-spiller Mohammed Abdalas skal være cheftræner for U17-holdet på det nye akademi. Foto: Fremad Amager

Seneste artikler

 

Fik du læst?