Nyhed: På med mundbind i bussen

Smittetrykket er lavt i Danmark, mens man i flere andre lande ser en genopblusning af coronavirus. I forbindelse med, at sommerferien snart slutter, og genåbningen går ind i fase 4, anbefaler Sundhedsstyrelsen nu brug af mundbind i den kollektive trafik.

Af Pia Melander Guilbert

Modsat i flere andre lande ser vi i Danmark ingen tydelige tegn på øget smittespredning af coronavirus. Alligevel forudser Sundhedsstyrelsen, at antallet af smittede kan vokse, når ferien snart er slut, og vi igen bevæger os ud i den kollektive trafik. I en pressemeddelelse, der er udsendt af Sundhedsstyrelsen i dag, udtaler direktør Søren Brostrøm:

– Hvis vi skal bevare kontrol med epidemien, er god afstand og rene hænder stadig vigtigt. I genkommende tid rykker vi mere sammen, fordi vi vender tilbage på arbejde og uddannelse. Det kan gøre det svært at holde afstand i mange situationer, også selvom man gerne vil. Det gælder f.eks i den kollektive trafik i myldretiden eller i tætpakkede busser.

Denne artikel er skrevet iført mundbind, mest for lige at prøve det.

Måske flere anbefalinger

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen nu, at man tager et mundbind med i tasken og tager det på, hvis det er nødvendigt. Søren Brostrøm minder i pressemeddelelsen om, at mundbindets vigtigste funktion er ikke at sprede smitte, men det kan også give en ekstra beskyttelse, hvis man er særlig sårbar, påpeger han. Han tilføjer, at Sundhedstyrelsen følger udviklingen af smittespredningen meget tæt med henblik på, om anbefalinger af brug af mundbind skal gælde i flere situationer, som for eksempel indkøbscentre og forsamlingssteder.

Brug mundbindet korrekt

Den nye udmelding er gældende fra august 2020 og er på linje med de retningslinjer, der blev udsendt fra EU i maj vedrørende kollektiv trafik. Søren Brostrøm anbefaler, at alle køber en pakke mundbind og har liggende i tasken.I den kommende tid vil Sundhedstyrelsen udgive mere materiale om korrekt brug af mundbind. Bruger man mundbindet forkert, kan det nemlig gøre mere skade end gavn. Rører man meget ved mundbindet, kan uønskede partikler eksempelvis lægge sig i det og blive ført videre med hænderne.

Seneste artikler

 

Fik du læst?