Derfor er der ekstra færdselskontrol

Bør man advare eller lade fartsyndere ryge i fælden, når der er fotovogn eller anden færdselskontrol? Det er der delte meninger om blandt AmagerNyts læsere. Her forklarer vicepolitichef i færdselsafdelingen, Henning Petersen, hvorfor politiet er ekstra meget ude for tiden. 

Af Pia Melander Guilbert

”Til alle dem som ikke nåede at få taget max hastighedsmåling i sidste uge ved Kræmmergården, de har chancen nu”. 

Opslag af denne type, er der for tiden en del af på AmagerNyts sociale medier. Nogle læsere morer sig med at formulere kreative advarsler, andre finder det forkert at advare, og anmelder opslagene til administrator. Vicepolitichef i Københavns Politis færdselsafdeling, Henning Petersen, ser dog ingen problemer i opslagene

– Så overholder folk i det mindste fartgrænserne i den periode, vi er der, konstaterer han. 

30 på en weekend

Henning Petersen indrømmer dog også, at advarslerne, og den deraf følgende pænere kørsel, kan være med til at give politiet et misvisende billede af, hvor stort problemet er i et bestemt område: De steder, hvor mange får bøder, kommer politiet typisk oftere igen:

– Jo flere fartovertrædelser vi ser, jo mere er vi naturligvis opmærksomme på, at der er et problem, og så kommer vi tilbage.

Henning Jensen vil helst ikke nævne konkrete steder, hvor politiet ofte står, men på strækningen fra Englandsvejstunnelen mod Dragør, hvor fartgrænsen går fra 80 til 50, kører folk ofte alt for stærkt, understreger han:

– Der snuppede vi for nyligt 30 på en weekend.

Går ud over uskyldige

Har du undret dig over, at politiet for tiden er ekstra massivt til stede, så skyldes det formentligt borgerhenvendelser.

–  Mange kontakter os og fortæller, at der bliver kørt for stærkt i et bestemt område. Den slags henvendelser er vi opmærksomme på, også når vi tweeter, at vi er et sted, og folk så retweeter, at vi også burde stå et andet sted, fortæller Henning Jensen, der gerne vil opfordre til, at folk generelt tænker grundigere over de konsekvenser, det kan have at køre for stærkt:

– Har du virkelig så travlt, at du er parat til at lade det gå ud over uskyldige?  

Seneste artikler

 

Fik du læst?