Nyhed: Statens Serum Institut fraråder genåbningens fase 4

Antallet af corona-smittet er igen stigende, og Statens Serum Insititut melder nu ud, at stigningen ikke levner plads til yderligere lempelser.

Faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak fråder igangsætning af fase 4. Foto: Tuala Hjarnø

Af Pia Melander Guilbert

De seneste uger er antallet af corona-smittede vokset, og det får nu Statens Serum Institut til at melde ud, at det vil være for risikabelt at fortsætte genåbningen af Danmark til fase 4. Det skriver TV2 https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-08-04-statens-serum-institut-anbefaler-at-standse-genaabningen-af-danmark

Natklubber og spillesteder

I fase 4 er der lagt op til, at blandt andet spillesteder og natklubber samt arrangementer, hvor der er flere end 500 til stede, kan åbne igen. Samtidig er smittettallet vokset, så der i uge 31 var dobbelt så mange smittede som ugen før:

“Statens Serum Institut vil ikke anbefale politikerne yderligere genåbning – altså at man ikke går videre med fase 4, fordi at smittetrykket er som det er nu,” lyder forklaringen til TV2.

Senest har Aarhus og Ringsted oplevet store stigninger i smittetallet og har derfor blandt andet genindført corona-restriktionerne på kommunernes plejehjem.

Seruminstituttets faglige direktør Kåre Mølbak har i et interview med Ingeniøren udtalt, at det er op til politikerne, om de vil løbe risikoen ved at fortsætte genåbningen, men at han ikke anbefaler det.

Folketingets partier vedtog 8. juni at hæve forsamlingsforbuddet til 200 personer fra 8. august.

Lille stigning i Tårnby, ingen i Dragør

Af TV2´s kort over corona-tal fremgårdet, at der i Tårnby er sket en stigning på ni personer siden sidste måling, mens der ikke er nye smittede i Dragør. . Ændringen “siden sidst” er defineret som 10 hverdage. Se mere på https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-02-27-nyeste-corona-tal-fra-danmark-og-verden-saa-mange-er-smittede-doede-og-indlagte

 
 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?