Dragør – Danmarks mest populære kommune

…I hvert fald når det kommer til steder, danskerne gerne vil bo til leje. Og Tårnby er nummer 2. Det viser en ny undersøgelse.

Dragør hitter. Det viser en ny undersøgelse om, hvor danskerne gerne vil bo. Foto: AmagerNyt

Af Pia Melander Guilbert

Med et indekstal på 69.853 er Dragør helt i toppen, når det kommer til steder, danskerne gerne vil bo til leje. Og der er langt ned til anden pladsen, som er Tårnby. Faktisk ligger Dragør næsten tre gange højere. Det viser en ny annalyse, lavet af boligportalen Voreslejebolig.dk

Tallene bag undersøgelsen stammer fra mere end 200.000 søgninger efter boliger i Danmark i 2019. I analysen gøres boligsøgernes interesse for de forskellige kommuner indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

Hovedstadsområdet topper
Generelt ligger de mest populære kommuner i hovedstadsområdet. Dragør, Tårnby, Frederiksberg og Vallensbæk topper indekset. Kigger man regionalt, er billedet det samme.

”Med næsten dobbelt så højt et indekstal som Region Sjælland, er der lang vej ned til Region Sjælland på andenpladsen”, udtaler Thomas Barfod fra voreslejebolig.dk i en pressemeddelelse.

Nordjylland mindst populært
Analysen viser omvendt, at kun få danskere vil bo i Jammerbugt, Thisted, Morsøe, Frederikshavn og Lemvig kommune. 

”Disse 5 kommuner har indekstal på hhv. 0.79, 0.792, 0.809, 0.849 og 0.965. Det er kommuner som danskerne tilsyneladende går i en rigtig stor bue uden om”, forklarer Thomas Barfod fra Voreslejebolig.dk.

Odder er også lækkert
I jylland har Odder med 3625 det højeste indekstal. Stærkt efterfulgt af Skanderborg med et indekstal på 3.553.

”Ser man bort fra Samsø, ligger Odder højest blandt Midtjyllands kommuner med Skanderborg lige efter sig. Aarhus ligger overraskende langt nede med et indekstal på kun 1.375”, siger Thomas Barfod.

Kerteminde mere attraktiv end Odense
Den mest populære kommune på Fyn er Kerteminde med et indekstal på 3.357. Hernæst følger Middelfart med indekstallet 3.053.

”Odense ligger forbavsende langt under Kerteminde og har med et indekstal på blot 2.018 en placering som nummer 61 i indekset”, konkluderer Thomas Barfod i pressemeddelelsen.

Om analysen
Danskerne interesse for at bo i forskellige kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at relatere antallet af søgninger i en kommune med den pågældende kommunes indbyggertal. Indekstallet fremkommer ved at gange dette tal med 100. Formlen bag en given kommunes indekstal er således: (Antal søgninger i kommunen/indbyggertallet i kommunen)x100. Nederst i analysen ses alle landets kommuner rangordnet i et samlet indeks.

Se indekset over alle byer her

 

Seneste artikler

Kampen mod vandet begynder i år

En ny »etape 0« i strategien for kystsikring skal hjælpe Søvang mod vandet allerede i år. Der vil primært blive fokuseret på at få vandet væk igen.

 
 

Fik du læst?