Kulturnatten aflyst – men ikke i Dragør

9. oktober skulle København have holdt sin 27. kulturnat. Nu er den aflyst på grund af corona. I Dragør er det stadig planen at gennemføre den lokale kulturnat, om end i en lidt anden form end normalt, fortæller arrangør Kim Dupont.

Af Pia Melander Guilbert

“Efter svære overvejelser har Kuturnatten besluttet at springe 2020 over.” Sådan skriver foreningen bag Københavns største årlige endagsbegivenhed siden 1993: Kulturnatten. Årsagen er, at det ikke kan lade sig gøre at gennemføre på fuldt blus, på grund af coronavirus, og så vil arrangørerne hellere gemme krudtet til 2021, hvor datoen er fastlagt til 15. oktober.

Light udgave

I Dragør har man omvendt besluttet at holde fast i sin lokale version af kulturnatten, der finder sted fredag 11. september. Arrangør Kim Dupont forklarer:

Kulturnat i Dragør. Arkivfoto fra et tidligere kulturnatsarrangement.

– Jeg har haft møder med både kommunen og arrangører. Vi er enige om at køre en light udgave i år. Det er vigtigt, at vi står sammen og husker vores traditioner, men det er selvfølgelig også vigtigt, at alle regler overholdes, så der kommer til at være færre deltagere, max være 100 gæster pr sted, og selvfølgelig håndsprit og afstand.

Livet går videre

Dragør bør være et godt eksempel på, at vi sammen skaber tryghed for hinanden, og at livet går videre, så længe vi viser hensyn, mener Kim Dupont, som dog har fuld forståelse for, at den københavnske kulturnat er aflyst:

– Det er jo et 100 gange større arrangement med masser af mennesker, der let bliver klemt sammen i metro, busser og med alenlange køer, konkluderer Kim Dupont.

 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?