Fuldt hus til arrangement om regnvandshåndtering og biodiversitet

På en varm solskinseftermiddag mødte 75 Tårnby-borgere op i en privat have på Gemmas Allé, for at blive klogere på regnvandsbede og biodiversitet. Borgmester Allan S. Andersen deltog også.

Oplæg om fremtidens klimaløsninger. Foto Tårnby Kommune

Af Pia Melander Guilbert

Hvordan gør man sin have mere vild og spændende, samtidig med at man understøtter naturen og biodiversiteten? Det kunne Tårnbys borgere få svar på, da kommunen tirsdag eftermiddag holdt arrangement om bidiversitet og regnvandshåndtering.  Og med de 75 fremmødte var der fuldt hus i haven på Gemmas Allé.

En grøn og bæredygtig kommune

Tårnbys borgmester, Allan S. Andersen var også med. Han sagde blandt andet:

”Forsyningen og Tårnby Kommune samarbejder på et overordnet plan, men også i detaljen om blandt andet klimatilpasningsløsninger, bæredygtige by- og lokalsamfund, og forbedring af biodiversitet. Det er alt sammen en del af vores vision om at være en grøn og bæredygtig kommune og arbejde med FN´s verdensmål med omtanke for fremtiden.”

Borgmester Allan S. Andersen holdt tale om, hvordan Tårnby indtænker klimavenlige løsninger. Foto: Tårnby Kommune

Vejbede og grønne tage

Fremover vil klimaet kræve en række tilpasningsløsninger fra lokalsamfundet, pointerede Allan S. Andersen:

”Vi skal etablere regnvandsnedsivningsarealer, bassiner, vejbede eller grønne tage i byens parker, langs veje og på og omkring bygninger. I disse projekter vil vi, ud over den rekreative oplevelse, også indtænke plads til flora og fauna.”

Næste gang Tårnby Kommune holder arrangement om biodiversitet bliver d. 10. september i en privat have på Gyldenvang Allé 20, klokken 16 til 18. Tilmelding skal ske senest d. 8. september til: mkr.tf@taarnby.dk oplyser kommunen på sin hjemmeside.

Seneste artikler

 

Fik du læst?