Fuldt hus til arrangement om regnvandshåndtering og biodiversitet

På en varm solskinseftermiddag mødte 75 Tårnby-borgere op i en privat have på Gemmas Allé, for at blive klogere på regnvandsbede og biodiversitet. Borgmester Allan S. Andersen deltog også.

Oplæg om fremtidens klimaløsninger. Foto Tårnby Kommune

Af Pia Melander Guilbert

Hvordan gør man sin have mere vild og spændende, samtidig med at man understøtter naturen og biodiversiteten? Det kunne Tårnbys borgere få svar på, da kommunen tirsdag eftermiddag holdt arrangement om bidiversitet og regnvandshåndtering.  Og med de 75 fremmødte var der fuldt hus i haven på Gemmas Allé.

En grøn og bæredygtig kommune

Tårnbys borgmester, Allan S. Andersen var også med. Han sagde blandt andet:

”Forsyningen og Tårnby Kommune samarbejder på et overordnet plan, men også i detaljen om blandt andet klimatilpasningsløsninger, bæredygtige by- og lokalsamfund, og forbedring af biodiversitet. Det er alt sammen en del af vores vision om at være en grøn og bæredygtig kommune og arbejde med FN´s verdensmål med omtanke for fremtiden.”

Borgmester Allan S. Andersen holdt tale om, hvordan Tårnby indtænker klimavenlige løsninger. Foto: Tårnby Kommune

Vejbede og grønne tage

Fremover vil klimaet kræve en række tilpasningsløsninger fra lokalsamfundet, pointerede Allan S. Andersen:

”Vi skal etablere regnvandsnedsivningsarealer, bassiner, vejbede eller grønne tage i byens parker, langs veje og på og omkring bygninger. I disse projekter vil vi, ud over den rekreative oplevelse, også indtænke plads til flora og fauna.”

Næste gang Tårnby Kommune holder arrangement om biodiversitet bliver d. 10. september i en privat have på Gyldenvang Allé 20, klokken 16 til 18. Tilmelding skal ske senest d. 8. september til: mkr.tf@taarnby.dk oplyser kommunen på sin hjemmeside.

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?