Frank Jensen vil have tunnel til lufthavnen under Øresund

Tranport- og Boligministeriet samt Københavns Kommune har i dag løftet sløret for, hvordan man vil forbinde, den kunstige ø Lynetteholm, der efter planen skal anlægges i Københavns Havn, med omverdenen. En ti kilometer lang sænketunnel ud for Øresundskysten er favoritløsningen.

Af Pia Melander Guilbert

I 2070 skal den kunstige ø Lynetteholm stå færdig. Den bæredygtige ø skal med sin placering i Københavns Havn, mellem Nordhavn og Refshaleøen, være med til at sikre byen mod oversvømmelser og stormflod. 35.000 indbyggere bliver der plads til og lige så mange arbejdspladser. I en pressemeddelelse løfter Transport- og Boligministeriet samt Københavns Kommune i dag sløret for, hvordan man ser Lynetteholm forbundet med omverdenen.

Mindre støj til Amager

Overborgmester Frank Jensen forklarer i pressemeddelelsen:

– Vi skal både have bilerne ledt væk fra de områder af byen, hvor københavnerne bor, og styrket den grønne kollektive trafik med mere metro. Det er samtidig vigtigt for mig, at en Østlig Ringvej bliver ledt uden om Amager Fælled og ned langs kysten mod Øresund – og gerne som en sænketunnel. Det vil ikke bare være den billigste løsning, men også det mest skånsomme, for både naturen og beboerne på Amager, som vil få mindre støj og gravearbejde.

Transportminister Benny Engelbrecht forklarer, at en smart løsning vil være at lade elementerne til sænketunnelen bygge i Rødby, når Femernforbindelsen er anlagt:

– En Østlig Ringvej vil også aflaste mange centrale veje i København og samtidig forbedre adgangen til Københavns Lufthavn og øresundsforbindelsen, siger han.

Seneste artikler

 

Fik du læst?