Pendlere irriterede over corona-kø på Øresundsbroen

Øresunds-pendlere bosat i Sverige skal for tiden væbne sig med særlig stor tålmodighed, når de skal på arbejde i Danmark, hvor indrejsekontrollen skaber lange kødannelser.

Når trafikken bare glider.Foto Øresundsbroen

Af Pia Melander Guilbert

Indrejsekontrollen fra Sverige til Danmark har nu i et stykke tid skabt uforudsigelige kødannelser til stor frustration for pendlerne. Det er Københavns Politi, der står for kontrollen, og ifølge politiet er der ikke noget alternativ.

– Vi ser hele tiden på, om man kan gennemføre kontrollen på en mere effekt måde, men om morgenen er det svært for os at fjerne køen, fordi vi skal lave kontrol på individ-niveau af alle, der skal ind i Danmark, udtaler ledende politiinspektør Jens Jespersen til TV2 Lorry: https://www.tv2lorry.dk/lorryland/jens-har-faaet-nok-af-corona-koe-paa-oeresundsbroen-det-kan-ikke-vaere-rigtigt?fbclid=IwAR0gIL3nMAoBW2D61uPbhiF_tZauh7rkLlJYQHo8gtoizfGYiej_mitC71A

Peberholm. Foto: Øresundsbroen

Ingen anden løsning

TV2 Lorry har talt med flere pendlere, der er irriterede over køen, blandt andet Jens Kristian Jensen, der nu fører logbog over, hvor lang tid det tager, når han pendler mellem hjemmet i Malmø og arbejdet i Ballerup, og hans erfaring er, at det slippe gennem køen for tiden tager et sted mellem 38 minutter og en time og otte minutter.

Indrejsekontrollen blev i marts indført for at hindre corona-spredning. Den foregår ved, at bilerne bliver sluset ned til Peberholmen, og pendlere mener, at derpå være en bedre løsning. Det er der bare ikke, konstaterer politiinspektør Jens Jespersen til TV2 Lorry:

– Oppe på motorvejen vil vi spærre et af to spor, hvis bare ét køretøj skal udtages til kontrol, så det er ikkehensigtsmæssigt at fuldføre en kontrol på motorvejen. Det er den uegnet til.

Seneste artikler

 

Fik du læst?