Sig nej tak til 200 nye boliger midt i Dragør NU – snart er det for sent

Dragør Kommune er tæt på at sælge Engvejsarealet. 200 boliger og en aktivitetspark skal presses ind på dette forholdsvist lille område. Ud over, at det vil være til gene for mange borgere, er der næppe den helt store økonomiske gevinst at hente.

Læserbrev af Leif Johnson

Torsdag holder Dragør Kommune temamøde for fire potentielle købere af Engvejsområdet, bestående af tennisbanerne og den gamle fodboldbane. Arealet, der i dag er åndehul for mennesker, dyr og planter, og også gennem næsten 100 år har været hjemsted for en traditionsrig tennisklub, skal laves om til boliger og aktivitetspark. Som åndehul er området stort, men som bopæl for 200 nye familier, hvilket også betyder cirka 200 flere biler på midtbyens småveje, bliver pladsen trang. Ikke mindst for de omkringboende.

Foto: privat

Organisk udvikling giver bedre integration

Lad i stedet Dragør udvikle sig organisk ud ad til i byens randzone, sådan som vi med gode resultater har gjort tidligere.

Schoutgården, Lodsgården, Jægergården, Nordbohusene og senest Kålmarken er eksempler på boligområder, der er opstået i yderkanter, hvor der engang var marker, og i dag er velintegrerede. 

Foto: privat

Dyrt at flytte tennisbaner

Set fra kommunens og politikernes side er der brug for pengene i den mere end tomme kommunekasse, men hvor stor en gevinst er der egentlig tale om? Kommunen vil som kompensation betale for at flytte tennisbanerne. Det kommer formentligt til at koste et sted mellem 20 og 25 millioner. Samtidig skal to tredjedele af byggeriet bestå af socialt boligbyggeri, hvori kommunen ser en mulighed for på lang sigt at få indtægter fra staten. Dette kunne lige så fint lade sig gøre i randområderne.

Flere underskrifter nødvendige

Knud Berggreen har startet en underskriftsindsamling mod byggeriet. I øjeblikket er der omkring 550 underskrifter. Vi skal op på over tusind, hvis det skal gøre indtryk på politikerne. Skriv under nu, inden et af midtbyens sidste store åndehuller forsvinder. Det må ikke ske.

Skriv under her: https://www.skrivunder.net/nej_tak_til_boliger_og_aktivitetspark_pa_engvej_dragor?fbclid=IwAR04h1tUjpQw5yXHwyYcbsXf0c7L9bBbVbDsT_kTBurZdaQVfLMRDYhIxsk

 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?