Ny flot HF og VUC på Amager Strandvej

Det gamle SAS-hovedkvarter på Amager Strandvej danner nu rammen for København Syd HF & VUC. Eleverne har været med til at bestemme indretningen, der både byder på større lokaler og bedre plads til fællesskab. Tårnbys borgmester kiggede forbi til åbningen.

Indvielse: Fra venstre elevrådsmedlem Brian Bruun, borgmester Allan S. Andersen, elevrådsformand Lærke Blendstrup og rektor Peter Zinckernagel. KBH Syd HF & VUC lå tidligere i den gamle Tårnby Skole på Sneserevej.

Af Pia Melander Guilbert

Lokationen er perfekt, tæt på metroen og flere buslinjer – og så er der oven i købet havudsigt. Eleverne har været med til at stå for indretningen, og i fredags kunne København Syd HF & VUC så endelig indvie deres nye lokaler i det gamle SAS-hovedkvarter på Amager Strandvej.

Skolen indefra, store åbne fællesrum.

En drøm der bliver til virkelighed

“Jeg glæder mig til, at vi sammen gør denne her drøm til virkelighed,” sagde rektor Peter Zinckernagel ved indvielsen, hvor også Tårnbys borgmester Allan S. Andersen var til stede:

“Jeg er rigtig glad og selvfølgelig også beæret over at være en del af indvielsen af sådan et sted som dette, ” sagde Allan S. Andersen i sin åbningstale og understregede, at uddannelse er en af hans mærkesager:

“Vi er alle forskellige, har forskellig baggrund, evner og ønsker, og derfor skal der også være tilbud til alle. Altså lige muligheder på uddannelsesområdet. Det er i hvert fald noget, der ligger mit hjerte nær. Og det er HF & VUC heldigvis et rigtig godt eksempel på.”

Borgmester Allan S.Andersen og elevrådsformand Lærke Blendstrup klipper den røde snor over og åbner officelt skolen

Læs mere om København Syd HF & VUC her: https://www.kbhsyd.dk

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?