Fantastisk nyt: Alexander har fået en nyre

Husker du artiklen om 27-årige Alexander Heuniche fra Dragør, der pludselig fik nyresvigt og måtte i dialyse fem gange om ugen? Nu har Alexander fået en donor-nyre og kan atter lægge planer for fremtiden.

Efter sin nyretransplantation har Alexander Heuniche købt en ny cykel. Cykling er en sport, der er skånsom for nyren. Foto: privat.

Af Pia Melander Guilbert

9. august fik Alexander Heuniche et livsvigtigt opkald. Der var kommet en nyre til ham. Transplantationen skete dagen efter.

– Nyren gik i gang næsten med det samme, og jeg kunne tænke klart relativt hurtigt efter, noget jeg havde store problemer med, før jeg blev opereret, fortæller Alexander til AmagerNyt.

Han får det stadig bedre dag for dag, men skal især de første tre måneder være forsigtig med ikke at overanstrenge sig.

– I dag kan jeg tillade mig at spise og drikke stort set alt, hvilket ikke var muligt før, og det påvirkede mig meget.

Inden operationen gik Alexander i dialyse fem gange om ugen af tre timer. En dialyse er lige så hårdt for hjertet som et halvmaraton. Foto: privat.

Ny cykel

En af de ting, Alexander ser meget frem til at kunne igen, er at dyrke sport. Han har købt en ny racercykel, og planlægger at løbe maraton til maj.

– Derudover påvirkes jeg ikke længere af dialyseapparatet. Det har givet mig en helt ny frihed, konstaterer han.

Kan færdiggøre sin uddannelse

Alexander læser HA Almen Erhvervsøkonomi, og nu hvor han har fået sin nyre, føler han sig klar til at tage en kandidatgrad:

– Jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke søgte ind på kandidaten, før jeg havde en ny nyre.

Om et år må han begynde at rejse igen, og så vil han gerne på skiferie og cykle nogle bjerge i udlandet:

– Jeg går meget op i Tour de France.

Vil du takke ja, må du være parat til at give

Egentlig vil Alexander bare gerne kunne leve sit liv uden medieopmærksomhed, men ved at fortælle sin historie håber han , at han kan være med til at skubbe politikerne i retning af et nyt donorsystem, hvor man automatisk er organdonor, med mindre man fravælger det, modsat nu, hvor organdonation er et tilvalg.

– De fleste vil jo ønske at få et nyt organ, hvis de står i den samme situation som jeg, og dermed må man også være indstillet på at give, konstaterer han.

En transplanteret nyre holder typisk omkring 12 år. Det betyder, at Alexander formentligt på et tidspunkt får brug for en ny transplantation.

Seneste artikler

 

Fik du læst?