Testkapacitet i lufthavnen fordobles

Mange har oplevet lange køer, når de er taget i lufthavnen for at få lavet corona-test. Fra. 14. september øges kapaciteten til cirka 5000 daglige tests og flere spor. Desuden udvides åbningstiden med en time.

Foto: Københavns Lufthavne

Af Pia Melander Guilbert

Region Hovedstadens Akutberedskabet har planlagt at øge testkapaciteten i lufthavnen til ca. 5.000 daglige test fra den 14. september. Desuden udvides åbningstiden med 1 time, så rejsende kan blive testet fra kl. 6 morgen til kl. 01 om natten. Det skriver Region H i en pressemeddelelse i dag.

“Vi har hele tiden haft fokus på at tilpasse og udvide kapaciteten i testteltene, og nu udvider vi simpelthen med mere end det dobbelte i lufthavnen, hvor efterspørgslen har været stor. Der har i perioder opstået kø, når flere fly landede på samme tid og der samtidig var mange ikke-rejsende, der er kørt i lufthavnen for at blive testet, ” udtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Hyrer 150 ekstra medarbejdere

Udvidelsen af kapaciteten kræver en fysisk udbygning af testcenteret, så der bliver oprettet 12 ekstra spor for gående. Sporene for kørende flyttes til vestsiden af testcenteret. Der skal desuden ansættes cirka 150 medarbejdere i testcenteret, så der kan være 48 medarbejdere i toholdsskift morgen og aften. 

Nye medarbejdere rekrutteres løbende, men for hurtigt at kunne øge kapaciteten i lufthavnen vil Akutberedskabet anmode om en forlængelse af aftalen med Beredskabsskabsstyrelsen, så aftalen om 40 værnepligtige forlænges med 14 dage, og de værnepligtige indgår i driften af testcenteret i lufthavnen. 

Seneste artikler

 

Fik du læst?