Feven Geles: Amagers egen rapdronning

Tessa fra Vestegnen er næppe gået din næse forbi. Men vidste du, at vi på Amager har vores eget spirende raptalent? Hun kalder sig FVN og er netop nomineret til denne uges bobler på P3.

FVN Feven Geles rapper
FOTO: SARAH HAMMOU

På mange måder er Feven Geles bare en helt almindelig ung kvinde. Hun arbejder med børn og unge med særlige behov. Hun har en bachelor i engelsk på Københavns Universitet. Hun hænger ud med sine veninder på Amagerbro.

Den eritreanske Feven Geles er født og opvokset på Amager – og hun bor her stadig.

”Hvis der nogensinde var én, der sagde: smut hjem – så ville jeg tage metroen ud til Amager. Forstå mig ret – mit hjem er selvfølgelig Eritrea, men mit hjem er også Amager. Jeg er født her, jeg er opvokset her.

Og så er der lige det med musikken. Hun er nemlig ikke bare en helt almindelig ung kvinde – hun er også kvindelig rapper, der lige er blevet nomineret til P3s bobler.

Hun startede først officielt med at lave musik sidste år i 2019, men i årene op til kom musikken mere og mere på tale.

”Musik har altid været i mit hjerte, men jeg vidste ikke, om det var det, jeg ville,” fortæller hun, ”jeg er et menneske, der gør ting 100 %, så jeg skulle lige bruge noget tid på at beslutte, om det var den vej, jeg ville. Og det var det.”

Feven vidste, at hvis hun ikke gjorde det, så ville hun fortryde det resten af sit liv.

”Jeg havde ingen undskyldninger mere. Jeg var blevet færdig med min uddannelse. Jeg vidste, at jeg ikke skulle tilbage på skolebænken foreløbig, og jeg havde et arbejde, der kunne forsørge mig, mens jeg arbejdede på musikken.”

Rapper på engelsk

Feven Geles er vild med den strøm af kvindelige rappere og musikere, der bruser i Danmark lige nu. Senest med den udødelige Natasja, der er genopstået i selskab med Tessa og Karen Mukupa.

”Jeg var ret nervøs, fordi jeg er en kvindelig rapper, der rapper på engelsk, og det er der ikke så mange, der gør. Det er ikke engang et år siden, jeg udgav mit første nummer, og jeg synes, det er gået meget godt. Jeg er så taknemmelig for den opbakning, jeg får.”

Feven beskriver sin entré i scenekunsten som en følelsesmæssig rutsjebane.

”Man får et rush, hver gang man optræder eller har en udgivelse – det er helt intenst, og man bliver så lykkelig indeni. Og hvis der så ikke sker så meget, så bliver man lidt mere nede. Især coronavirus skubbede alle mine planer. Men jeg er altid grundlæggende glad, fordi jeg gør, hvad jeg vil.”

En hyldest til Copenhagen Pride

Hendes nyeste udgivelse ”Work” udkom under Copenhagen Pride og er en hyldest til hendes LGBTQ+- og BIPOC-venner (Black, Indigenous, and People of Color).

”Især i eritreiske miljøer kender folk mig efterhånden. Det er ret vildt at møde folk, der ved, hvem jeg er,” fortæller rapperen.

Feven Geles tilskriver sit bagland en stor del af æren for, at hun fandt modet til at kaste sig over musikken. Hendes fætter så lyset i hende, pressede på og indtog rollen som hendes manager, så hun havde støtte på sin vej. Hendes ven og tidligere kollega inviterede hende med på sin single, så hun kunne komme i gang med det samme. Og hendes far har leveret både gener og opdragelse til sine musikalske børn.

”Min far er poet og helt vildt god med ord – særligt på tigrinja, som er det eritreanske modersmål. Min storebror har også altid lavet musik og rappet. Så det med ord, digte og skrivning har altid været i min familie, og det har også betydet, at jeg aldrig har tvivlet på, om jeg kunne finde ud af det, selvom det måske lyder lidt kækt. Jeg har mere tvivlet på, om jeg turde.”

Gå efter det, du drømmer om

Den unge rappers vigtigste budskab er, at man altid skal være sig selv og gå efter det, man vil.

”Du skal ikke gøre det, du bliver manipuleret til at ville, fordi dine venner og forældre synes, det er en god ide. Du skal gøre det, dit hjerte og din mavefornemmelse synes, er en god ide. Hvis du er dig selv, og står ved dig selv, og gør det, du virkelig tror på det, så er jeg sikker på, at du kommer til at leve et liv, hvor du er glad.”

Og hvordan gør man så det?

”Det er megasvært! Man skal stole på sig selv og finde en indre ro. Jeg tror, man opnår den ro ved at gøre ting, man kan lide. Hvis du gør ting, du kan lide, så bliver du gladere for dig selv, og så stoler du på dig selv. Det tror jeg virkelig på.”

Nu er næste mål foreløbig at vinde P3s bobler. Men på den lange bane drømmer Feven Geles om at leve af musikken – på et leje, hvor der også er plads til et helt almindeligt liv med mand og børn en dag.

”Jeg vil gerne kendes som en eritreansk pige, der er opvokset på Amager, som gik efter det, hun ville – og som laver musik, der vækker følelser.”

Seneste artikler

 

Fik du læst?