Flytrafik gennem Københavns Lufthavn stagneret

Først på sommeren oplevede Københavns Lufthavn en spirende fremgang i trafikken, men til trods for falende priser og flere afgange, er passagerantallet ikke fulgt med, logi lufthavnen frygter man nu, at krisen vil gøre varig skade på Danmarks tilgængelighed til verden.

Foto: CPH

Af Pia Melander Guilbert

Antallet af rejsende gennem Københavns Lufthavn er i sommermånederne faldet med 85 procent, sammenlignet med sidste pr. Kun hvert andet flysæde er fyldt, og i august er genstarten stagneret. Det skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse i dag.

“Det er meget bekymrende, at den spirende fremgang i trafikken først på sommeren nu er stagneret. Luftfarten hænger fast i den største krise siden Anden Verdenskrig, og det risikerer at gøre varig skade på Danmarks tilgængelighed til verden,” udtaler kommerciel direktør Peter Krogsgaard:

“Konkurrencen om flyruter er hård og vil blive sydligere skærpet. Derfor er det vigtigt, at Danmark ikke sakker bagud,” tilføjer han.

Usikkerhed hæmmer rejselysten

Da coronakrisen ramte, forudså mange, at priserne på flybilletter nu ville stige. De er tværtimod faldet. Lufthavnen har også genåbnet flere af sine spisesteder og forretninger, men passagererne udebliver.

“Det er trygt og sikkert at være i lufthavnen. Der er lige nu 100 destinationer at vælge mellem. Men usikkerheden om rejserestriktioner og karantæneregler, der kan være meget svære at forstå, hæmmer rejselysten for mange. Det betyder, at passagererne bliver væk – både når det gælder ferie- og forretningsrejser,” forklarer Peter Krogsgaard, der kalder situationen kritisk for både flyselskaberne og lufthavnen.

94 procent færre charterrejser

Københavns Lufthavn vurderer, at året ender med en trafik på cirka 30 til 35 procent i forhold til sidste år. Især chartertrafikken er hårdt ramt:

“Her i sommeren 2020 var der 94 procent færre rene charterpassagerer i forhold til sommeren 2019,” meddeler Peter Krogsgaard.

Kilde:CPH pressemeddelelser

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?