Voldsom brand i Rødtjørnen

En brand i et skur i Rødtjørnen udviklede sig her til aften så alvorligt, at de nærliggende rækkehuse blev evakueret. Brandvæsenet fik forhindret branden i at sprede sig med en ny teknik.

Foto: Mathias Øgendal, Pressefotos.dk

Af Pia Melander Guilbert

Røgen kunne lugtes langt væk, da der her til aften udbrød en voldsom brand i et skur, tilhørende et rækkehus i Rødtjørnen i Dragør. Årsagen til branden er stadig ukendt, men beboerne i de nærliggende rækkehuse blev evakuerede af frygt for spredning. Det lokale brandvæsen tilkaldte forstærkning fra Tårnby og Christianshavn, og brandvæsnet fik kontrol over branden med en ny teknik.

“Da vi ankom, benyttede vi os af en ny teknik, som hedder CAFS (Compressed Air Form System red.). Det er noget skum, som effektivt forhindrer brandspredning,” fortæller Michale Møller, der er operationschef ved Hovedstadens Beredskab, til BT:

“Vi skød skummen ind mellem udhuset og beboelsen. Derefter gav vi os til at slukke selve branden i udhuset,” tilføjer han.

Branden er nu slukket, men brandvæsenet er her til aften stadig i gang med efterslukningsarbejdet.

Seneste artikler

 

Fik du læst?