Nu skal du bruge mundbind på restauranter og barer – også i Dragør og Tårnby

På et pressemøde idag er tiltagene fra 7. september forlænget. Og der er yderligere restriktioner i 17 kommuner i Københavns-området, heriblandt Dragør og Tårnby.

De 17 kommuner i Københavnsområde, der fra torsdag skal følge de nye restriktioner om mundbund og visir på restauranter og barer. Illustration:politiet

Af Pia Melander Guilbert

Fra på torsdag skal du bruge mundbind eller visir, når du er på restaurant, bar eller andre serveringssteder i 17 kommuner i Københavnsområdet, heriblandt Dragør og Tårnby. Tiltaget skyldes, at vi ifølge myndighederne ikke er gode nok til at holde afstand. Mundbind og visir skal kun anvendes, når du går rundt, og kan tages af, hvis du sidder ved et bord. Det oplyser myndighederne i et pressemøde, holdt i dag

– Handler vi ikke nu lokalt, konkret og målrettet, kan det udvikle sig til en anden bølge, udtalte sundhedsminister Magnus Heunicke blandt andet. Kontakttallet er nu oppe på 1,5 og Magnus Heunicke oplyser, at en ud af fem smittede er unge. 

Undgå mylder

Barer og restauranter i de 17 kommuner skal lukke klokken 22, foreløbigt frem til 1. oktober. Indehavere og personale skal desuden sørge for, at der ikke opstår mylder for eksempel i baren eller ved toiletter.

Myndighederne opfordrer til, at private fester også slutter klokken 22.

Se kun fem til ti personer

Faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak udtalte ved pressemødet, at der er risiko for, at vi igen må lukke ned, som Israel netop har gjort, hvis kurven ikke knækker. Han opfordrer til, at man nøjes med at se fem til ti personer.

Ifølge nyeste smittetal er der i øjeblikket to smittede med corona i Dragør og 14 i Tårnby.

Seneste artikler

 

Fik du læst?