Nybygget Amagerskole til 400 millioner – nu falder loftpladerne ned

Byggesjusk er formentligt årsagen til, at loftplader på Kalvebod Fælled Skole på Amager er begyndt at falde ned efter blot to år. Eleverne er rykket udenfor, til pladerne er sikrede.

Foto: Kalvebod Fælld Skole

Af Pia Melander Guilbert

Det startede flot for Kalvebod Fælled Skole, der blev indviet i 2018 og samme år nomineret til Årets Skolebyggeri. Her to år senere er situationen dog den, at loftpladerne er begyndt at falde ned. Det skriver TV2 Lorry https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/loftplader-falder-ned-paa-ny-skole-til-400-millioner-skal-undersoeges-byggesjusk?

Bag byggeriet står MT Højgaard, der i øjeblikket er ved at bygge en skole ikke langt derfra, nemlig Islands Brygge Skole. Entreprenørfirmaet vil dog ikke udtale sig i sagen, før det er undersøgt, hvem der har ansvaret for, at pladerne er begyndt at falde ned, skriver TV2 Lorry.

Foto: Kalvebod Fælled Skole

Udendørs undervisning

Problemet blev opdaget, da en loftplade faldt ned, og det blev efterfølgende konstateret at flere loftplader var løse. Ingen kom til skade, og eleverne på skolen har siden haft udendørs undervisning, mens et håndværkerfirma har sikret alle plader:

– Der blev ikke taget nogen chancer, vi kom meget hurtigt ud af skolen. Og der var en plan, så det ikke bare var underholdning. Selvfølgelig er det ærgerligt, men til gengæld er det godt vejr, så børnene kan nyde nogle dage ude og komme på nogle ture, de ellers ikke var kommet på, udtaler Thomas Peter Olsen, der er formand for skolebestyrelsen på Kalvebod Fælled Skole.

Københavns Kommune er nu i gang med at undersøge, om der kan gøres et ansvar gældende, og om man kan få erstatning for udgifterne til at reparere loftet.

Seneste artikler

 

Fik du læst?