Stadig trygt at gå ud i Dragør

Fra i dag skal du have mundbind med, når du går på restaurant eller café. AmagerNyt inviterede derfor de lokale spisesteder til et fælles foto og en lille snak om, hvad de gør for, at det stadig skal være trygt, men også hyggeligt for dig.

Nu med mundbind!: Fra venstre repræsentanter for Café Havslapning, Café Dragør Sejlklub, Dragør Strandhotel, Dragør Badehotel, Hallöy, RE Cucina og Rajissimo/ Den Gamle Bager. Foto: Peter Helgstrand.

Af Pia Melander Guilbert

I Dragør hjælper vi hinanden, hedder det, og selvom mandagens pressemøde om, at gæster og personale nu skal bære mundbind på spisesteder og andre beværtninger selvsagt ikke noget, der blev jublet over, var flere af de lokale klar med kort varsel, da AmagerNyt i dag inviterede til gruppefoto og en lille snak om, hvad de enkelte steder gør, for at det stadig skal være trygt og hyggeligt for dig at gå ud.

Kun mundbind når du ikke sidder ned

Brancheforeningen HORESTA skønner, at det vil koste branchen mellem 100 og 200 millioner kroner, at restauranter og barer i hovedstadsområdet de næsten fjorten dage skal lukke kl. 22. I Dragør er smittetallet fortsat lavt, og det er kun, når du ikke sidder ved dit bord, du skal have mundbind på.

Mange af de fremmødte fortæller, at de er begyndt at uddele mundbind eller sælger dem til indkøbspris. Yasmin fra Rajissimo og Den Gamle Bager forklarer, at man nu har lavet ekstra afmærkninger og tydeligt markeret med klistermærker på vinduerne, hvor mange der kan sidde i henholdsvis iscafeen og Den Gamle Bager.

Tydelig afstandsafmærkning hos Den Gamle Bager. Foto: Peter Helgstrand.

Onlinekursus i tryghed

Philip fra Strandhotellet har også sat ekstra skilte op og øget afstanden mellem bordene yderligere. Han og en del af personalet har desuden taget onlinekurset “save to visit”.

På Hallöy er man begyndt at opfordre gæsterne til at blive siddende udenfor i stedet for at gå ind og bestille, hvis man vil slippe for mundbind. Dette er dog kun muligt i mindre travle perioder, understreger Simon fra Hallöy.

Restauranter og caféer i Dragør klar til at byde dig velkommen i Den Gamle By. Foto: Peter Helgstrand.

De nye regler kommer nok til at kræve lidt tilvænning for alle, er de fremmødte enige om. Det er underligt at skulle bede gæsterne om at tage mundbind på, og Mette fra Café Dragør Sejlklub fortæller, at de i dag måtte afvise kunder, der nægtede at tage mundbindet på. Sådan må det desværre være, når det handler om at skabe størst tryghed for alle.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Udflugt og spaghetti

Onsdag 22. september kl. 10 holder Sundby Kirke på Amagerbrogade udflugt til Amagermuseet. I Solvang Kirke på Remisevej fra kl. 17 er der spaghettigudstjeneste med

Læs mere »