Hvordan lyder corona?

Det får du muligvis en ide om, når kunstforeningen Refleksioner inviterer til intimkoncert med cellist og cyklist Ida Regels, der har turneret i USA, Indien, Japan og mange andre steder. Koncerten finder sted i Rotunden i Dragør og er støttet af Dragør Kommune.

Cellist og cyklist Ida Regels kommer til Rotunden på A.P Møllers Allé for at spille et udvalg af egne værker og fortælle om sine cykelturneer rundt i verden.

Af Pia Melander Guilbert

Lyd er afsættet, når kunstforeningen Refleksioner præsenterer REFLEX LYD, en række low-fi-intimkoncerter, performances og foredrag.

REFLEX LYD undersøger forskellige akustiske og og elektroniske lyduniverser og dykker samtidig ned i den aktuelle forskning i lyden af Corona. Sådan står der i pressemeddelelsen, og det lyder i sig selv så specielt, at de fleste af os er nødt til at opleve det, for helt at forstå det.

Cyklende cellist

Første del af REFLEX LYD er støttet af Dragør Kommune og har premiere 15. november hos Galleri Brylle i Rotunden på A.P Møllers Allé. Her kan du møde cellist og cyklist Ida Regels, der spiller på en cello, hun selv har designet. Ida Regels er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har turneret i store dele af verden.

De seneste år har Ida Regels etableret sig som cyklende cellist. Til koncerten opfører hun et udvalg af egne værker og fortæller om sine cykelturneer. Hun udtaler:

– Noget af det, der fascinerer mig ved at rejse med min cello, er oplevelsen af, at afstanden mellem mennesker forsvinder gennem musikken. Der opstår en fælles forståelse, selv når man ikke taler samme sprog.

Lyd har sundhedsfremmende kvaliteter

Annette Lindroos, der er kurator i Refleksioner, fortæller: ”Lyd har det seneste årti fået enorm opmærksomhed i samtidskunsten og i forskningen, ligesom der i sundhedssektoren er evidens for, at visuelle og auditive udtryksformer har sundhedsfremmende kvaliteter.

Anden del af REFLEX LYD finder sted i 2021. Program og lokation er indtil videre hemmeligt, men performeren bliver den internationale lydkunstner Jacob Kirkegaard, der i 2013 fik folk til at strømme tilbage i den tørlagte svømmehal i Dragør i forbindelse med installationen “Tørst” med under- og overjordiske lydoptagelser af islandske geyesere. 

Sted: Kunstsiloen, Galleri Brylle, A. P. Møllers Allé 9B, 2791 Dragør Billetter kan købes på Billetto til 165 kr.

https://billetto.dk/e/reflex-lyd-1-mod-cellist-og-cyklist-ida-riegels-til-en-intimkoncert-med-fortaelling-i- kunstsiloen-i-dragor-billetter-481609

COVID-19: Til koncerten vil der max være 50 siddende gæster med en meters afstand ligesom håndsprit vil være til rådighed.

Seneste artikler

 

Fik du læst?