8000 billister i fartfælden på en uge

I uge 39 havde politiet i hele landet særligt fokus på hastighedsovertrædelser i trafikken. Cirka 8000 billister kan nu se frem til en bøde.

Foto Niclas Jessen, Rigspolitiet.

Af Pia Melander Guilbert

I mere end halvdelen af alle ulykker i trafikken, er for høj hastighed en medvirkende faktor. I 30 procent af uheldene, er der nogen, der mister livet.

Fra mandag d. 21. september til søndag d. 27. september gennemførte politiet en målrettet indsats mod fartovertrædelser i hele landet. Nu er antallet af udskrevne bøder gjort op:

Mere end 2600 overskridelser af generel hastighed i byer

Cirka 1300 overskridelser af den generelle hastighed på landeveje.

Knap 1200 overskridelser af den skiltede samt generelle hastighed på motorveje.

Knap 2500 overskridelser af den skiltede hastighed på andre veje, for eksempel veje hvor hastigheden varendsat på grund af vejarbejde.

Et aktivt valg om at udsætte sig selv og andre for fare

Det er rigtig mange, konstaterer Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdelsecenter:

– Når man tager et aktivt valg om at køre hurtigt, tager man ligeledes et aktivt valg om at udsætte sig selv og andre for fare, udtaler han i en pressemeddelelse fra Rigspolitiet. Han tilføjer:

– Med så mange sigtelser, kan der vist ikke være tvivl om, at dette område fortsat kræver politiets opmærksomhed. Når hastigheden sættes i vejret, øges både den strækning, som bilen kører, inden føreren reagerer, og bilens bremselængde. Der er således en klar sammenhæng mellem farten på vejen og antallet af dræbte og tilskadekomne – og vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet.

Seneste artikler

 

Fik du læst?