Amager rundt til fods

Elsker du en god gåtur? Så tag med, når Dragør-gruppen “Gåtur for alle” inviterer til 43 kilometers Amager Rundt nu på lørdag med start fra Dragør Havn.

Af Pia Melander Guilbert

Måske har du allerede hørt om gå-fællesskabet “Gåtur for alle”. Normalt er det om søndagen, men på lørdag inviterer initiativtager Betina Bitzer fra Dragør på den helt store tur – Amager Rundt.

“Gåtur for alle” startede efter, Betina selv havde oplevet glæden ved at gå en tur og være en del af et større fællesskab.

– Jeg deltog i et par arrangementer i Gåfællesskabet Kongelunden. Det var super hyggeligt, men så blev det til en forening, hvor man skulle betale for at være med. Det syntes jeg var mærkeligt. At gå en tur skal være gratis, så jeg oprettede mit eget fællesskab, forklarer Betina.

Foto fra facebookgruppen “Gåtur for alle”

Normalt laver Betina en til fire ruter på mellem seks og 24 kilometer, men drømmen har hele tiden været at tage den lange tur Amager Rundt.

– Der er en rigtig god stemning på vores ture, og ofte er der også deltagere med fra andre byer, blandt andet Valby, Tårnby, København V, Hvidovre og Lyngby, forklarer Betina.

Der er allerede 62 deltagere til turen på lørdag, hvor der er forskellige starttidspunkter. Det er vigtigt, at man melder sig til, da der max må gå 50 i en gruppe.

https://www.facebook.com/events/2860449117371024/

Seneste artikler

 

Fik du læst?