I dag åbner Amarminoen

En oplagt efterårsferie-udflugt er Amarminoen, der idag indvies af Dragør og Tårnbys borgmestre. Selve indvielsen er lukket for offentligheden på grund af corona, men flere lokale skoleklasser vil gøre borgmestrene selskab på turen.

Af Pia Melander Guilbert

Ruten strækker sig fra DR Byen i nord, over Sydvestpynten i syd og hele vejen til Dragør Fort i øst. Følger du de dråbeformede piktogrammer, danner der sig et kort over Amager.

Amarminoen inviterer til ro og fordybelse. Gennem Amager Fælled og Ørestad er naturen helt tæt på byen. På Kalvebod Fælled møder du det internationale fuglereservat og Danmarks største selvsåede birkeskov. Der er også den lyse skov i Kongelunden og Sydamagers uspolerede kystlandskaber og lavbundende havområder ved Dragør.

I dag bliver Amarminoen indviet af Tårnby, Dragør og Københavns borgmestre samt Miljøminister Lea Wermelin. Indivelsen er lukket for offentligheden på grund af corona, men flere lokale skoler vil lægge turen forbi den nye rute i forbindelse med motionsdagen.

Når du har været ude på den nye rute, så husk at dele din oplevelse på #naturparkamager og #amarminoen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?