Skal du med ud at køre gratis med elbus på søndag?

Linje 32 er ikke bare en almindelig bus. Det er Movias første buslinje, der er skabt som elbus, og den kommer til at køre mellem Kastrup og Ørestad station fra søndag d. 18. oktober.

Af Pia Melander Guilbert

Godt nyt til Tårnbys grønne regnskab. Fra på søndag d. 18 oktober kommer den første elbus til byen, nemlig linje 32, der skal køre fra Kastrup Station til Ørestad Station.

Det betyder blandt andet en CO2-reduktion på 130 tons sammenlignet med dieselbusser.

“Et naturligt skridt”

Borgmester Allan S. Andersen er stolt af, at Tårnby med linje 32 bliver fyrtårn i den grønne omstilling:

– Tårnby Kommune har et stort fokus på bæredygtighed, klimaindsatser og FN’s verdensmål. Derfor er elbusser et naturligt skridt på vejen. Vi er derfor meget glade for, at vi med de to elbusser på linje 32 styrker vores grønne fokus og desuden sørger for både CO2, partikel- og støjreduktion til glæde for nærmiljøet i vores kommune, udtaler han i en pressemeddelelse.

Med åbningen af linje 32 vil der ifølge pressemeddelelsen være 77 elbusser i drift i Movias område. Det forventes, at antallet af elbusser minimum vil være steget til 174 i 2022. Det svarer til cirka 15 procent af Movias samlede busdrift. Hertil kommer fem elhavnebusser i Københavns Havn, der blev påsat tidligere i år.

Det nye grønne tiltag bliver fejret af Tårnby og Movia ved Kastrup station søndag klokken 10, og hele dagen kan du køre gratis med linje 32.

Seneste artikler

 

Fik du læst?