Amalos varme iværksætterstart

Fra dagpleje i Dragør til kontor i Kastrup OG serie-iværksætteren Martin Thorborg som investor. Varmepumpevirksomheden Amalo har fået noget af en ilddåb og ruster sig nu til det helt store gennembrud. Læs med, hvis du også tænder på et godt iværksætter-drive.

Sovetider og bleskift var ikke det, Rasmus (th) og Kristian (tv) talte mest om, da de mødte hinanden i dagplejen.

Af Pia Melander Guilbert

De fandt hinanden i dagplejen. Rasmus Høtoft og Kristian Frølund, der er partnere i varmepumpevirksomheden Amalo, bor begge i Dragør. Rasmus er maskiningeniør, mens Kristian er datatekniker.

– Vi havde hilst på hinanden og småsnakket lidt, men det var først den dag, min søn skulle stoppe i dagplejen, vi for alvor fik talt sammen, fortæller Rasmus. Han var på vej til at starte for sig selv som varmepumpeinstallatør.

Kristian har speciale i programmering, og har lavet Amalos prisberegningssystem, der modsat hos andre varmepumpevirksomheder er baseret på oplysninger fra BBR-registret, hvilket betyder, at du får en cirkapris på nettet med det samme.

Varme der betaler sig

Det er et koncept, serieiværksætteren Martin Thorborg har forelsket sig i. I foråret fik han brug for en varmepumpe og skrev ud på facebook, at han undrede han sig over, at priserne varierede fra 300.000 til 156.000. Rasmus og Kristian så Martin Thorborgs opslag og skrev til ham, at han i stedet skulle prøve at beregne en pris i deres system.

Dette foto lagde serie-iværksætteren Martin Thorborg op på sin facebookprofil, da Amalo havde været og installere hans nye varmepumpe. Og så fik Rasmus og Kristian travlt.

“Jeg fik et prisoverslag med det samme og et fast tilbud samme dag, uden jeg skulle sidde hjemme og vente mellem 8 og 16. Jeg var dybt imponeret,” skriver Martin Thorborg på facebook. Med til historien hører også, at Amalo, der har sloganet “Varme er betaler sig,” prismæssigt lå lavere end de øvrige firmaer.

Hård start

Sammen med sin partner, købte Martin Thorborg en trejdedel af Amalo, der på det tispunkt havde problemer med at forudbetale deres leverandører, hver gang de skulle købe en varmepumpe til deres kunder.

Amalo har adresse på Tømmerup Stationsvej

– Vi startede op i november. I marts slap EUs kvote-tilskud til varmepumper op. Så kom corona, og derefter meldte staten ud, at de ville indføre et stort tilskud i efteråret. Det sidste er selvfølgelig godt for os på lang sigt, men på kort sigt betød det i første omgang, at kunderne gerne ville vente, fortæller Rasmus.

At Martin Thorborg har reklameret for Amalo på facebook, har dog allerede givet mere skub i forretningen. Samtidig er det planen, at alle gasinstallationer i Dragør skal skiftes mellem 2020 og 2030. Amalo har allerede ansat en elektriker, og er du VVS´er eller elektriker, vil de også meget gerne have en ansøgning fra dig.

– Vi satser på et franchise-koncept, hvor elektrikere og VVS´ere bliver partnere og arbejder under vores navn og branding, slutter Rasmus.

Seneste artikler

 

Fik du læst?