Fra lufthavnen til Danish Crown

Det nye jobcenter i lufthavnen har i dag indledt et samarbejde med fødevareproducenten Danish Crown, der håber på at finde medarbejdere til 375 stillinger blandt de 4500 opsagte lufthavnsmedarbejdere.

Danish Crown er en af verdens førende producenter af svine- og oksekød. Foto: Danish Crown

Af Pia Melander Guilbert

Fødevareproducenten Danish Crown er ifølge Wikipedia blandt de ti største i verden på sit felt. I øjeblikket leder koncernen efter 375 nye medarbejdere, og da jobkonsulenterne i Rådgivnings- og jobcenter CPH samtidig har overordentligt travlt med at finde jobs til fyrede lufthavnsmedarbejdere, har Tårnby Kommune i dag indgået et samarbejde med Danish Crown. Håbet er, at rigtig mange af de nye Danish Crown-ansatte skal findes blandt de de fyrede fra lufthavnen.

Skal slagte, udbene og pakke

Der har i dag været to info-møder i jobcentret, og her forklarede assistant manager i Danish Crown, Allan Blak om de nye jobmuligheder:

– Vi har brug for flere folk til at slagte, udbene og pakke vores varer. Vores forventning er, at vi skal lære en stor del af de 375 nye medarbejdere op fra bunden, så hvis man har passion for at lære et nyt håndværk og sans for kvalitet, er der rigtig gode chancer for at få et job med det samme, siger han i en pressemeddelelse fra Tårnby Kommune.

Danish Crown har hovedsæde i Randers, men afdelinger flere steder i Danmark og ude i verden. Foto: Danish Crown

Borgmester håber på flere lignende aftaler

130 af de nye medarbejdere skal ansættes i Ringsted, hvor Danish Crown blandt andet har slagteri, oplyses det i pressemeddelelsen. Borgmester i Tårnby Kommune, Allan S. Andersen siger om samarbejdet:

Det nye jobcenter i lufthavnen har travlt med at hjælpe fyrede lufthavnsmedarbejdere over i nye jobs. Foto: Tårnby Kommune

– Rådgivnings- og Jobcenter CPH vil nu sammen med de tilknyttede konsulenthuse og Danish Crown tage de nødvendige initiativer, så vi understøtter, at så mange som muligt af de opsagte fra Københavns lufthavn igen får fast fodfæste på arbejdsmarkedet. Og jeg håber, at vi i den kommende tid kan lave lignende aftaler, for en af vores allervigtigste opgave er at sikre, at kommunens ledige borgere kommer i job, og at virksomhederne får den arbejdskraft de efterspørger.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?