16-årig truede politiet med kniv forud for skud

Den 16-årige dreng, der natten til søndag blev skudt i maven af en betjent under et indbrud på A.P Møllers Allé, havde forinden truet politiet med en kniv, som han holdt over hovedet, mens han råbte.

Ejeren af ejendommen på A.P Møllers Allé fortæller til Ekstra Bladet, at beboerne i huset var ude at rejse, da indbruddet skete. Foto: presse-fotos.dk

Af Pia Melander Guilbert

Siden det søndag kom frem, at en 16-årig dreng var blevet skudt af politiet, under et indbrud på A.P Møllers Allé i Dragør, har der været en del debat om sagen i AmagerNyt-gruppen “DragørNyheder.” Den korte artikel om hændelsen er en af avisens mest læste artikler.

Nu er der ifølge Ekstra Bladet nyt om, hvad der rent faktisk skete i ejendommen på A.P Møllers Allé forud for skuddet: https://ekstrabladet.dk/112/sigtelse-mod-16-aarig-skud-ramt-truede-politiet-med-kniv-i-skede

Kniv var i skede

Politiet blev tilkaldt til ejendommen, da det var blevet observeret, at fire unge mennesker var brudt ind. To betjente var på vej op ad en smal trappe, da de blev mødt af den 16-årige, som var maskeret og havde en kniv i hånden, som han holdt over hovedet, mens han råbte ad politiet. Kniven var i en skede.

Den ene betjent følte sig så truet, at han affyrede et skud. Betjenten har ifølge Ekstra Bladet forklaret, at han ikke så nogen skede om kniven.

Tidligere dømt for røveri

Den 16-årige blev kørt til hospitalet og opereret. Han er nu uden for livsfare og varetægtsfængslet “in absentia”, sigtet for vold eller trussel om vold mod politiet samt forsøg på indbrud. De tre øvrige drenge sigtes kun for indbrud og er nu løsladt.

Ekstra Bladet oplyser, at den 16-årige tidligere har været involveret i en røverisag, hvor en medarbejder fra Aldi i Kastrup blev truet med en kniv. Den 16-årige blev i den forbindelse idømt 20 dages betinget fængsel for hæleri og besiddelse af kniv og en klump hash.

Den afhænge Politianklagemyndighed (SUP) undersøger stadig, om politiets skud mod den 16-årige var berettiget.

Seneste artikler

 

Fik du læst?