19 smittede efter KVIK-træningslejr

En svømmetræningslejr i Jylland har ført til at foreløbigt 19 deltagere fra svømmeklubben KVIK i Kastrup nu er smittede med coronavirus.

Vildbjerg Sports og Kulturcenter hvor et konkurrencehold fra KVIK i Kastrup i efterårsferien var på træningslejr. Foto: brochure fra Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

Af Pia Melander Guilbert

Man må højst være 50 personer i forsamling, men det kan sagtens gå ret galt, selvom man er færre. Det må være en af konklusionerne, efter 19 ud af de cirka 30 personer, der var med på en KVIK-træningslejr i Jylland i efterårsferien, nu er smittede med corona.

Konkurrencehold på træningslejr

I første omgang lød meldingen, at 12 børn var smittede, men ifølge TV2 Lorry bekræfter Kultur- og Fritidschef Jens Lauridsen fra Tårnby Kommune nu, at der i alt er 23 smittede, heraf er fire ikke smittede direkte som følge af træningslejren. https://www.tv2lorry.dk/taarnby/svoemmeklub-ramt-af-coronadbrud-efter-traeningslejr-19-boern-smittet

Det var et konkurrencehold med børn i alderen 12-14, der i efterårsferien var på træningslejr i Vildbjerg Sport og Fritidscenter.

– Lørdag bliver en af de unge syg, og hun bliver derfor på sit værelse og senere hentet af en forælder. Svømmeklubben beslutter så, at både hun og alle andre skal testes, og søndag eftermiddag får vi så besked om, at flere er testet positiv for Covid-19, forklarer direktøren i Vildbjerg Sports- & Kulturcenter, Klaus S. Andersen til TV Midtvest. 

Smittekæde startet i Jylland siger klubchef

Efter samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed er alle deltagere på lejren efterfølgende sendt i selvisolation, oplyser KVIK.

Kaj Flyger, der er klubchef hos KVIK Kastrup siger til TV 2 Lorry:

– Vi følger alle retningslinjer i Kastrup Svømmehal, som i øvrigt ikke har noget at gøre med smitteudbruddet. Det er en smittekæde, der er startet ovre på træningslejren i Jylland, og hvordan det præcis er opstået, ved vi ikke med sikkerhed. Men vi har alligevel skærpet forholdene, så alle de implicerede skal aflevere to negative tests, før de kan komme tilbage i svømmehallen, selvom Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at man afleverer en negativ test.

Seneste artikler

 

Fik du læst?