Årets største halloween-gys er en virus

I morgen er det Halloween. I år overskygges traditionen dog af en endnu større gyser, nemlig corona-virus og de høje smittetal. Slikindsamling og fakkeloptog frarådes. Få Sundhedsstyrelsens råd til, hvad du kan gøre i stedet lige her.

Græskarhoveder er heldigvis ikke underlagt forsamlingsforbud og behøver heller ikke at bruge mundbind. Arkivfoto

Af Pia Melander Guilbert

Udhulede græskar, skeletter, monstre og kister med lig. Halloween-traditionen dyrkes i stor stil på hele Amager, men i år er uhygge mere noget med restriktioner og høje smittetal.

Mindre grupper kan hurtigt blive store

Københavns Politi minder i en pressemeddelelse om forsamlingsloftet på ti personer.

Det “betyder, at det som den klare hovedregel er forbudt at afholde eller deltage i arrangementer og aktiviteter – både udendørs og indendørs, hvor der er flere end 10 personer til stede samtidigt,” skriver Københavns Politi.

Politidirektør Anne Tønnes minder om, at slikindsamling og fakkeloptog frarådes under corona. Foto: Københavns Politi

”Hvis du skal steder hen, hvor der er mange andre, så husk, at flere mindre grupper hurtigt kan blive til én stor,” udtaler politidirektør Anne Tønnes. Hun tilføjer: 

”Halloween er efterhånden blevet en tradition i mange familier og involverer ofte udklædningsfester, fakkeloptog og slikindsamling fra dør til dør. Desværre er det ikke aktiviteter, der egner sig i en tid med corona, og derfor vil jeg gerne opfordre til at børnefamilierne husker på de nye regler, når de fejrer Halloween.”

Hold en lille fest for de nærmeste i stedet 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man i stedet for slikindsamling i år holder Halloween-fest for en mindre gruppe børn, der i forvejen ses ofte. Det kan være nærmeste familie eller nærmeste venner.

Arkivfoto.

“Erstat i år slikindsamling fra dør til dør med andre aktiviteter, som udhuling af græs-karhoveder, en udendørs skattejagt eller et klippe-klistre værksted med Halloweenpynt. Hvis I serverer slik, så sørg for at det er indpakket eller portionsanrettet,” skriver Sundhedstyrelsen på sin hjemmeside.

AmagerNyt vil gerne bidrage med et bonustip: Køb en masse slik og spis det selv. Du vil automatisk se lidt uhyggelig ud, når du får ondt i maven.

Seneste artikler

 

Fik du læst?