CPH skal spare yderligere 325 fuldtidsstillinger væk

I august nedlagde Københavns Lufthavn 625 fuldtidsstillinger. Nu varsles yderligere fyringer. 325 fuldtidsstillinger om året skal nu spares væk som følge af et markant fald i passagerantallet de seneste måneder.

Yderligere restriktioner tvinger CPH til at iværksætte flere spareinitiativer Foto: CPH

Af Pia Melander Guilbert

I august nedlagde Københavns Lufthavn (CPH) 625 fuldtidsstillinger. Det bidrog til at reducere lufthavnens årlige driftsomkostninger med omkring DKK 325 mio. I 2020 vil fyringerne dog kun få en begrænset effekt på regnskabet på grund af opsigelsesvarsler.

Et markant fald i passagerantallet de seneste måneder betyder, at cPH nu iværksætter flere spareinitiativer, skriver CPH i en pressemeddelelse. Forventningen er blandt andet, at det vil blive nødvendigt at nedlægge yderligere stillinger, svarende til 325 fuldtidsstillinger.

Arbejdsfordeling og uddannelselsinitiativer skal hindre fyringer

Størsteparten af besparelsen vil dog blive fundet gennem arbejdsfordeling og uddannelsesinitiativer, og dermed ikke afskedigelser, oplyser CPH.

”Det er meget ærgerligt og trist, at vi igen må reducere vores mederarbejderomkostninger. Da vi i august sagde farvel til dygtige medarbejdere, var det med en forventning om, at passagertallene gradvist ville forbedre sig frem mod slutningen af året. Det er desværre gået den modsatte vej, og vi ser nu ind i en længere periode med markant færre passagerer og flyafgange. Derfor er det nødvendigt med yderligere tiltag for at sikre, at lufthavnen kommer så godt som muligt igennem krisen,” udtaler administrerende direktør Thomas Woldbye.

Kviktests skal genstarte flytrafik

Lufthavnen kan dog ikke spare sig ud af det nuværende underskud. I øjeblikket. Et håb er, at man med kviktests (svar i løbet af 30 minutter red.) af passagerer, der ankommer fra orange og røde lande kan skabe øget rejseaktivitet, når den nuværende opblussen af smitte er under kontrol. Sådanne hurtige test er i øjeblikket ved at blive afprøvet i andre europæiske lufthavne.

Administrerende direktør i CPH Thomas Woldbye. Foto: CPH

”Vi skal have løst udfordringen med hurtige test til de rejsende. Så vi kan få løsnet op for rejsevejledningerne og undgå de nuværende karantæneregler uden at øge smitterisikoen – samtidig med at vi sikrer, at vi ikke spreder smitten på tværs af grænserne. Den gode nyhed er, at det godt kan lade sig gøre, og samtidig skal vi i samarbejde med myndighederne arbejde for, at der kommer et europæisk testregime med et standardiseret COVID-19 rejsepas,” oplyser Thomas Woldbye.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?