CPH: 40 procent af gateområdet lukkes

For at spare har Københavns Lufthavn nu valgt at lukke en del af lufthavnen ned til og med 2021. Det gælder blandt andet 24 gates.

Illustration af de områder, der nu lukkes ned resten af året og 2021 med.

Af Pia Melander Guilbert

“Passagerer og flyselskaber rykker tættere sammen i CPH”. Sådan lyder overskiften på en pressemeddelelse, Københavns Lufthavn i dag har sendt ud.

Det lyder måske umiddelbart meget hyggeligt, men sammenrykningen er en del af de besparelser, lufthavnen står over for, efter delårs-regnskabet i sidste uge viste, at der skal spares 325 fuldtidsstillinger.

Mistet stort set alle indtægter

Nedlukningen sker fra 24. november og vil vare til og med 2021, dog med mulighed for genåbning inden for to måneder.

“Vi kan spare lidt på f.eks strøm, rengøring, vedligehold og patruljering. Hver en krone vi kan spare er helt afgørende i en tid, hvor lufthavnen har mistet stort set alle indtægter, og vi må låne et stort tocifret beløb hver måned for afholde åbent, udtaler driftsdirektør Christian Poulsen i pressemeddelelsen:

Foto: CPH

“Samtidig kan vi give de få rejsende, der stadig er her, en lidt bedre oplevelse ved at rykke os sammen, så det ikke bliver helt så tom en oplevelse som i dag, dog fortsat med fokus på fysisk distance og sikker drift af lufthaven,” fortæller han.

Områder der lukkes ned:

Finger A og Finger Vest komplekset med gates A2-A34

Adgangen til den centrale sikkerhedskontrol fra Terminal 2. Passagerer, der tjekker ind i Terminal 2 skal i perioden gå gennem Terminal 3 for at komme til kontrollen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?