Enggården sætter fokus på underernæring blandt ældre

I denne uge er det national ernæringsuge. Omsorgscentret Enggården i Dragør sætter derfor særligt fokus på underernæring blandt ældre, blandt andet ved at uddele smagsprøver på lækkert smørrebrød til ældre med tygge- og synkebesvær.

Fristevognen ruller hele ugen på Enggården med tygge- og synkevenligt smørrebrød samt andre lækkerier, der skal modvirke undervægt blandt ældre. Foto: Omsorgscentret Enggården.

Af Pia Melander Guilbert

Sygdomsrelateret underernæring anslås at koste det danske samfund seks milliarder om året. Det er især blandt ældre med synkebesvær (dysfagi), underernæring er et problem. Underernærede patienter ligger længere tid på sygehuset, får flere infektioner og mere medicin og ofte dårligere behandlingsforløb.

Ved at sætte fokus på underernæring og aktivt bekæmpe det, kan vi både skabe større trivsel og spare samfundet for mange penge, oplyse Kost og Ernæringsforbundet i en pressemeddelelse i forbindelse med, at det i denne uge er national ernæringsuge.

I Dragør støtter Omsorgscentret Enggården op om dette fokus ved hele ugen at køre med “fristevognen”, der serverer smagsprøver på tygge og synkevenligt smørrebrød.

Sildemad med peberfrugt. Rugbrød med agurk og tomat samt franksbrød med smøreost og peberfrugt i geléform og gratinkonsistens. Foto: Omsorgscentret Enggården.

– Det er vigtigt at bevare madglæden, selvom man har svært ved at tygge og synke. De smagsprøver, vi serverer, består af rugbrød med sild og orange peberfrugt, rugbrød med tomat og agurk samt franskbrød med smøreost og gul peberfrugt. Alt i geléform og gratinkonsistens, så borgere med tygge- og synkeproblemer kan få smagen af rugbrød med pålæg, fortæller kostfaglig koordinator Tina Marie Hviid.

Kostfaglig koordinator Tina Marie Hviid med Enggårdens fristevogn. Foto: Omsorgscentret Enggården.


Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Go’morgen Amager

Søndag 9. maj – solen står op kl. 05.10 og går ned kl. 21.02. Dagen tiltaget med 08.50 minutter. Månen er aftagende – to dage til nymåne. Vejret:

Læs mere »