Tolder-aktion i lufthavnen: fandt 3 millioner i kontanter

På en to-dages aktion i Københavns Lufthavn er det lykkedes toldere at konfiskere kontanter svarende til tre millioner danske kroner. Kontanterne blev forsøgt smuglet ud af landet.

Foto: Toldstyrelsen

Af Pia Melander Guilbert

Seks rejsende med kontanter i forskellig valuta er i løbet af en to-dages aktion i Københavns Lufthavn blevet stoppet af tolderne. Det samlede beløb, de rejsende havde på sig, svarer til tre millioner kroner.

Kontorchef på kontolområdet, Henrik Pagh Kold udtaler i en pressemeddelelse:

– – Der er tale om opsigtsvækkende mange kontanter fordelt på relativt få rejsende. Aktionen bekræfter, at kontantudførsler til udlandet er et område, der er vigtigt for os at have fokus på. Foruden de konkrete tal har aktionen givet os brugbar viden til brug for prioritering af vores generelle kontrol og vejledningsindsats.

Én af de rejsende, der blev stoppet, havde medbragt knap to millioner i kontanter og fik en bøde på 250.000 kr. De øvrige blev stoppet med 100.000 og op efter.

Rejsende, der rejser ind, ud eller gennem Danmark med et beløb, der svarer til 75.000 danske kroner eller mere, skal angive beløbet til Toldstyrelsen. Politiet opkrævede under aktionen bøder for i alt 700.000 kroner.

Seneste artikler

 

Fik du læst?