Dragør Kommune modtager donation på en kvart million kroner til ny ”Afgangshal”

Pressemeddelelse:

Dragør Kommune har store planer for området omkring Hollænderhallen og Dragør Boldklub. Her skal der bygges fitnessbane, aktivitetsstationer og god plads til afslapning. Projektet går under navnet Afgangshallen, som i dag har fået gode nyheder. Projektet har netop modtaget en donation på 250.000 kroner fra Salling Fondene. Det er føtex i Dragør, der har indstillet projektet med ønsket om at sætte fokus på borgernes sundhed. 

Borgmester Eik Dahl Bidstrup (tv) sammen med varehuschef i Føtex Nicholaj Michael Bak Hertz ved overrækkelsen af checken på de 250.000 kroner.

Mellem Dragør Boldklubs fodboldbaner, Hollænderhallen og den nye svømmehal skal børn og voksne i fremtiden kunne mødes, hænge ud og dyrke udendørs fitness. Det er den konkrete ambition for projektet ”Afgangshallen”, som efter planen skal stå færdig i løbet af 2021. 

Bag projektet står lokale foreninger og Dragør kommune, der over de næste tre år vil bruge tid og ressourcer på at planlægge, udvikle og drifte en udvikling af hele området mellem Store Magleby Skole og fodboldbanerne, så der på sigt kommer en hele motions- og fitnessrute med udgangspunkt i ”Afgangshallen”.

I dag er der gode nyheder for kommunen. Projekt ”Afgangshallen” har nemlig modtaget en donation på 250.000 kroner fra Købmand Herman Sallings Fond efter en indstilling af den lokale føtex. Selvom de præcise tegninger endnu ikke er udarbejdet, er det allerede besluttet, hvad donationen skal bruges til.

Det fortæller direktør i Dragør Kommune, Asger Villemoes Nielsen:

”Vi er en kommune, der prioriterer borgernes sundhed højt, men hvor der ikke altid er økonomi til at gøre alle de ting, vi gerne vil. Derfor er det en fantastisk nyhed, at Salling Fondene har valgt at skyde penge i Afgangshallen. Donationen kommer til at betyde, at vi kan bygge en fitnessbane, der kan bruges af alle borgere i kommunen,” fortæller Asger Villemoes Nielsen, direktør i Dragør Kommune. 

Et område til både afslapning og bevægelse

I selve udarbejdelsen af Afgangshallen er der fra kommunens side lagt vægt på, at pladsen skal passe ind i det eksisterende områdes udformning, samt at bæredygtighed får lov at spille en central rolle. Det betyder eksempelvis, at fitnessbanen bliver udarbejdet i naturmaterialer.  

Det gør Afgangshallen til et naturligt samlingspunkt for de forskellige aktiviteter i området. Det gælder både fodboldbanerne mod øst og den nye destinationssti, der i fremtiden vil rumme fire aktivitetsstationer. Det fortæller Lisbeth Dam Larsen, formand for Børne-, Fritids- og Kulturudvalget (BFKU).

”Grundtanken med et attraktivt ankomst- og opholdsområde – fuldstændig ligesom i lufthavnens afgangshal – er meget sympatisk. Man vil kunne lide at opholde sig der, mens ens børn spiller fodbold eller svømmer, og man vil samtidig kunne inspireres til lidt styrketræning eller anden motion. Det vil blive et mødested, der fremmer både børn og voksnes sundhed og glæde,” fortæller Lisbeth Dam Larsen, formand for Børne-, Fritids- og Kulturudvalget (BFKU).

Et resultat af et tæt samarbejde mellem kommune og erhvervsliv

At kommunen modtager donationen fra Købmand Herman Sallings Fond skyldes, at projektet er blevet indstillet af varehuschef i føtex Dragør, Nicholaj Michael Bak Hertz. For ham betyder det meget, at han på vegne af føtex kan være med til at gøre en forskel for borgerne i Dragør.

”Afgangshallen er et projekt, der både kan bruges af klubber, skoler, forældre og mange andre i området. Det kommer dermed rigtig mange mennesker til gode, som nu får endnu lettere ved at dyrke motion og mødes med andre mennesker. Jeg er vildt glad for, at vi i føtex kan være med til at bidrage på den måde,” fortæller varehuschef i føtex Dragør, Nicholaj Michael Bak Hertz.

I Dragør Kommune er man begejstret for, at erhvervslivet vil bidrage til sundheden for kommunens borgere. 

”Det er dejligt at se, at samarbejdet med erhvervslivet i Dragør Kommune er så tæt, at det kan komme borgerne i Dragør til gode. Jeg ser samtidig projektet som endnu et godt tiltag i forhold til den store og flotte satsning med den nye svømmehal og de renoverede udearealer ind mod Store Magleby Skole, som kommunen har prioriteret over de sidste par år,” fortæller Eik Bidstrup, borgmester i Dragør.  

13 lokale projekter er udvalgt

”Afgangshallen” er et af 13 lokale projekter, der er blevet tildelt en donation af Salling Fondene via føtex. Der er i alt blevet doneret 3 millioner kroner, og de 13 projekter er indstillet gennem lokale føtex-varehuse, der har søgt specifikt efter lokale initiativer, som styrker danskernes aktive og sociale liv. Det er fjerde gang, Salling Fondene donerer penge til lokale projekter via føtex.

”Salling Fondene vil være med til at gøre hverdagen bedre, og derfor er det helt naturligt for os at bidrage til projekter, der skaber nye gode, sunde og aktive fællesskaber og rammer. Vi er samtidig glade for, at det er gode projekter i hele landet, vi har mulighed for at støtte, da vi er en fond til glæde for alle danskere,” siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond.

Om Salling Fondene

Salling Fondene er eneejer af Salling Group, som driver bl.a. føtex, Netto, Bilka, Salling stormagasiner, BR, Carls jr., Starbucks og Skagenfood og Wupti. De har gennem årene bidraget til en lang række nationale og lokale initiativer og projekter til glæde og gavn for mennesker i hele Danmark. 

Samtidig har fondene givet en række store donationer til organisationer inden for blandt andet kultur, kirke, sport og værdige formål. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end en milliard kroner.

Salling Fondene består af to selvstændige fonde:

  • Købmand Herman Sallings Fond
  • Købmand Ferdinand Sallings Mindefond

Det er Købmand Herman Sallings Fond, der donerer til de 13 lokale projekter, som føtex har bistået fonden med at finde frem til. Dette er sket via indsamling af ansøgninger gennem de lokale føtex-butikker rundt omkring i landet, som føtex herefter har indstillet til fondens bestyrelse.

Læs mere om føtex’ CSR-arbejde her: https://omtanke.foetex.dk/

 
 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?