Grøn oase til Pilegårdsskolen

I begyndelsen af 2021 dukker en ny grøn oase op bag Pilegårdsskolen i Tårnby. I indretningen er der lagt vægt på at lege- og læringsmiljøer skal være naturligt integreret i naturen.

Det er legepladsfirmaet Elverdal, der står bag Pilegårdsskolens nye grønne oase. Foto: Elverdal

Af Pia Melander Guilbert

Man tænker ofte bedre under åben himmel, og det bliver der rig mulighed for for lærere og elever på Pilegårdsskolen, når en ny grøn oase står færdig i begyndelsen af det nye år. Baghaven kaldes oasen, der både er skabt til leg og læring.

De cirkelformede områder giver plads til både leg og læring. Foto: Elverdal

Sjove og udfordrende legeredskaber gør det attraktivt at hænge ud i baghaven i fritkvarterene, men det er også oplagt at tage undervisningen med ud i et af de afskærmede siddeområder og plateauer, der blandt andet er ideelle til gruppearbejde.

Et stort område bliver dækket af solsejl. Her er det meningen, at større elevgrupper kan samles. Midt i oasen gøres der plads til “brain-break” med gynger og en junglebane, mens den bagerste del er forbeholdt ro og fordybelse og så er der et område forbeholdt de mindre børn med tipier og siddebænke. Her kan de leges rolle- og fantasilege, plukke bær og kigge på insekterne i insekthotellet.

Foto: Elverdal

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?