Særligt sårbar? Så kommer corona-testen nu til dig

Tårnby og Dragør Kommune er begge med i en ny ordning, hvor Region Hovedstadens Akutberedskab kører ud til særligt sårbare, blandt andet ældre, og tester i hjemmet.

Foto: Lars Walin Region Hovedstaden pressefotos.

Af Pia Melander Guilbert

Med en ny ordning sender Region Hovedstadens Akutberedskab hver morgen sender biler ud til særligt sårbare, der ikke selv kan komme til et coronatest-center. Både Tårnby og Dragør er blandt de kommuner, der er med i ordningen.

“Vi er nødt til at ruste os til en lang vinter med corona, så derfor er samarbejdet med kommunerne vigtigt, så vi sammen kan passe på de allermest sårbare borgere,” udtaler Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der guider til, hvem og hvor mange, der skal testes. Derefter planlægger kommunen og Akutberedskabet sammen det praktiske omkring testene. Det kommer blandt andet mange plejehjem til gode.

Fakta om ordningen:

  • Den udgående podefunktion i Region Hovedstaden kan ved udbrudshåndtering køre ud og teste borgerne inden for 24 timer, og efter en uge bliver de testet igen.
  • Den udgående podefunktion kører også ud til hjemmepodninger bestilt af praktiserende læge eller hospitaler. Det er til borgere, der ikke fysisk eller psykisk er i stand til at komme til et corona-teststed, og som har en planlagt aftale på hospitalet eller har symptomer på COVID-19.
  • Derudover har Akutberedskabet en særlig aftale om at pode socialt udsatte og hjemløse, hvor man blandt andet kommer ud til væresteder og herberg.

Kilde: Region Hovedstaden

 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?